lauantai 1. heinäkuuta 2017

Aurinkoa

Sain riesoikseni aikuisiän aknen. Ihon kunto on pahentunut tasaisesti pitkin kevättä ja erityisesti töiden aloittamisen jälkeen. En aluksi noteerannut sitä, vaan ajattelin niiden olevan kuukautiskierron mukana ilmestyviä hormoninäppyjä, mutta viikko-pari takaperin naama räjähti ihan todella käsiin ja eilen päätin rohkaistua lääkärille. Lääkäri vilkaisi naamaani, kirjoitti suorilta kolmen kuukauden antibioottikuurin ja komensi ottamaan aurinkoa. Pärstäkuvia en siksi ota hetkeen, sillä olen kasvattanut vallan epäedustavan näppyläparran ja se on horjuttanut jonkinmoisesti muuten niin vahvaa itsetuntoani :< kovin kiusallinen vaiva tämä.
I came down with acne. My skin's condition has been getting worse during spring, and week or two ago my face just exploded. I went to doctor yesterday. He took a look of my face, prescribed antibiotics for three months and ordered me to get some sun. I won't be taking selfies for a while because I have beard of pimples and it kills me :< 

 Teepuuöljy on muuten ihan ihmekamaa aknen hoidossa, sillä saa kuivatettua todella tehokkaasti jo olemassa olevat näppylät. Olen vaikuttunut! Lääkäri myös suositteli sitä ja kehui sitä parhaaksi luontaistuotteeksi ongelman hoitoon. Se pitää laimentaa vedellä ennen käyttöä, mutta lantrattunakin puree kipeisiin ja sitkeisiin paiseisiin. Uusia se ei ehkäise, joten toivottavasti antibioottikuuri puree. Sen aikana pitää käydä verikokeissa enkä saa dokata liikoja, sillä maksa on kovilla noin pitkän kuurin aikana. Niin on suolistokin, joten maitohappobakteerit pitää muistaa. Kaikenlaista sitä sattuukin. Mutta tänään on suorastaan helteisen aurinkoinen päivä, joten noudatan lääkärin kehotusta ja painelen ulos hoitamaan kipeää naamaani! Tein muuten uuden topin, tai siis painatuksen toppiin. Koska onhan Nausea (ja erityisesti Extinction-levy) ihan törkeen kova.

Tea tree oil is a must when treating acne, it totally kills pimples that already excist. I'm impressed! Also doctor recommended it and said it is the best natural product when treating this problem. It needs to be diluted with water before use, but it's really strong even then and treats big and aching pimples. It won't prevent new ones coming though, so I hope antibiotics will do the trick. I need to go to blood test during cure and I must not drink too much alcohol, because the cure is bad for the liver. So is for intestines, so I have to take lactic acid bacterias as well. Oh man. But today Finland is sunny and weather is hot, so I'll do as doctor said and go outside to cure my face! Btw, I made a new top, or new print precisely. Because Nausea kicks ass, especially their record Extinction. 

Skirt: Handmade
Top: DIY
Socks: M&S
All the rest: 2nd handKivaa kesäviikonloppua! 

6 kommenttia:

 1. Ihana asu!

  Paljosti tsemppiä iho-ongelmien kanssa. Minulla avomies juuri samassa tilanteessa ja vetää parhaillaan vuoden antibioottikuuria. Toivottavasti se riittäisi ettei tarvitse alkaa kokeilemaan vielä tujumpia aknelääkityksiä. Teepuuöljyn olen itse myös todennut ihan korvaamattomaksi tavaraksi! Toimii myös esim. ötökänpuremiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! :> Helvetti tää on kyllä kurjaa, mutta lohduttaa jollain tasolla se että kolmekymppisen aknea tuntuu potevan nykyään yllättävän moni. En ole yksin asian kanssa! Mä olen käyttänyt aloe veraa ötökänpuremiin, mutta teepuuöljyä pitänee kokeilla niihinkin!

   Poista
 2. Ei ainakaan edellisen postauksen kuvissa iho näyttänyt pahalta. Hyvä, että menit lääkäriin! Itsellä iho räjähti joskus täysin käsiin lopetettuani e-pillerit, vaikka ei ikinä ollut aiemmin ongelmia ihon kanssa ollut. Onneksi kuitenkin ajan kanssa tasottui normaaliksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei, koska juuri juhannuksena olin saanut pärstääni kuivatetuksi teepuuöljyllä sen verran, että kehtasin olla kameran edessä. ;D Lisäksi oikea valaistus tekee ihmeitä, kuvathan olivat melko kirkkaita ja valo tuntui "heijastuvan" naamasta. Onhan se toki niinkin, etteivät muut välttämättä kiinnitä ongelmaan yhtäläistä huomiota, mutta omasta naamastaan on kiusallisen tietoinen :D

   Onneksi lääkärissä otettiin ongelma tosissaan. Mulla oli viimeksi edes jollain tasolla lähenteleviä iho-ongelmia hormonikierukan aikaan, ja sehän ei ole ihme sillä siirryin suoraan e-pillereistä kierukkaan ja se on ihoräjähdyksen paikka monille. Mun iho ei ole koskaan ollut mikään superpuhdas ja ihana, mutta näpyt ovat olleet lähinnä yksittäisiä ja ajoittuneet juurikin ennen kuukautisia. Jos pääsen takaisin siihen tilaan, olen tosi onnellinen! Hyvä että selvisit omasta koettelemuksestasi ilman lääkärin apuja :)

   Poista
 3. Räyhee toppi <3

  Teepuuöljy on kyllä jees. Itselläkin lievää aknea varsinkin yläselässä. Pillerit pitivät näpyt poissa, mutta nyt siirryttyäni kapseliin ne palasivat kaulalle ja selkään :< tuo öljy auttaa onneksi jonkin verran, mutta kun muistais aina käyttää sitä päivittäin xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :3 Joo sviddu mulla oli ihan virheetön iho pillereidenpopsimiskautena, mut naama ei onneksi mennyt mitenkään törkeään kuntoon sitten kun kierukka napsaistiin pois reilut kolme vuotta sitten. Mulla on ollut lähinnä yksittäisiä hormoninäppyjä ja mustapäitä, ei mitään massiivisia näppyläihottumia toisin kuin nyt.

   Mä läträän teepuuöljyllä aamuin illoin, se menee mukavasti kun opin rutiinin. Mut helppohan niistä on aina lipsua! :D

   Poista