torstai 11. toukokuuta 2017

Spring outfits

Pari viikkoa työelämää jo takana ja mainiolta tuntuu! Olen kyllä aika väsynyt, koska aamukuuden herätykset ja 8 tunnin mittaiset työpäivät vaativat alkuun veronsa. Enhän ole ollut töissä melkeen vuoteen, ja aamut ovat aina olleet itselleni tosi vaikeita. Mutta alan jo tottua tähän, ja töihin on aina kiva mennä! Säälle kyllä jaksan nauraa yhtä kovasti kuin Poudan Pekkakin :D mitä helvettiä, eilen oli lumimyrsky suorassa auringonpaisteessa! Jos ette jo ole nähneet videota Pekan repeilystä kevätsäälle niin katsokaa.
I've been working for two weeks and I feel great! I'm of course very tired, because waking up 6am and 8-hour long workdays are kinda rough after being almost an year unemployeed. Also I hate mornings. But I'm getting used to this, and it's nice to go to work every day! This time I'll show you some outfits from this winter and spring. It's both in Finland, it is snowing again... yesterday we had snowstorm AND straight sunlight the same time :D I lol'd. And so did Finland's most popular weatherman, Pekka Pouta. We are having so wild weather right now that even meteorologist can't take it! Check out this video, it has English subs.

  

Tällä kertaa asukuvia! Olen napsinut näitä pitkin kevättä.
Some outfits I've worn during spring!

Casual 50's style. This is my look for job interviews and for other occasions where I need to look like adult.
Skirt: Handmade
Headpiece: Glitter
Belt: 2nd hand
Työpisteeni sijaitsee tarvikevarastolla, jossa valvon koneita, hyllytän saapuvaa tavaraa sekä keräilen ja pakkaan saapuvia tilauksia. Työ on paikoitellen tosi fyysistä, sillä laatikollinen vetoketjuja painaa helposti 20 kiloa ja seisominen kyllä tuntuu jaloissa työpäivän päätteeksi. Mutta olen aidosti mielissäni siitä, että töissä pääsee liikkumaan! Mitään varsinaista liikuntaharrastustahan mulla ei ole ollut yli kymmeneen vuoteen, eikä kiinnostustakaan kyllä ole yhtään. Käyn kyllä kävelyillä ja kesällä sienestän ja marjastan ahkerasti, mutta suhtaudun liikuntaan niin että sen pitää olla jotain, joka tapahtuu toisen asian varjolla. Musta on kivaa käydä kävelyllä maisemien ja luonnon takia ja sienessä ilmaisen ruoan perässä, itse liikunta on sivutuote. Salille tai mihinkään ryhmätunneille mua ei saisi ikinä. Nyt on siis tosi jees kun työpäivän jälkeen ei ole koskaan löysä olo, vaan hyvin terveellä tavalla väsynyt!
I'm working at article storage, where I'm monitoring machines, shelving articles and collecting and packing arriving orders. Job is a physical one, because box of zippers can easily weight 20 kilos and my legs are tired from all of that standing and walking. But I really like it! I haven't been excercising as a hobby for over ten years, and I really don't care either. I do walk a lot and on summer I collect lots of berries and mushrooms from woods, but I like my excersise as a part of some activity. I like walks for views and nature and picking mushrooms because yay, free food. Excersise comes as byproduct. So it feels great when I'm on my feet whole day. I don't feel slack, but tired in very healthy way. 

Creepy Cute rules.
Skirt: Handmade
Necro Pony t-shirt: Restyle
Hair clips and collar: eBay
Aamuisin ei myöskään koskaan tarvitse miettiä vaatteita tai hiuksia tai meikkiä, kun meillä on omat työvaatteet ja vaatetusteollisuudessa riittää sitä tekstiilipölyä, joten kotiin päästyäni tie vie suihkuun. Lisäksi työturvallisuutta tulee noudattaa, joten hiukset pidän yleensä kiinni ja jätän korut kotiin, koska ne vain tarttuisivat joka paikkaan. Tavallaan on harmi, ettei omaa tyyliä pääse töissä kauheasti tuomaan esille ja koska tykkään meikkaamisesta, olisi sitä kiva töissäkin harrastaa. Mutta omalla tavallaan se on iso helpotus. Aamulla ei tarvitse koskaan miettiä, että mitä sitä tänään pukisi, sen kun tarvitsee vain olla jotain helppoa jonka saa äkkiä työpaikan pukuhuoneessa vaihdettua työvaatteisiin ja takaisin. Ja kun voi valita pidempien yöunien tai meikkaamisen väliltä, valitsen ne unet. Elämä on tosi suoraviivaista, kun aamulla vetää kaapista vaan jotain niskaansa ja syö aamupalan rauhassa juuri ulkonäköä miettimättä. Viikonloppuisin onkin sitten kiva pukeutua ja näyttää omalta itseltään! 

I also don't need to think of my outfits for work, because we have uniforms. My workplace is in clothing industry, so there is lot of dust from all of that fabric so when I get home, I hit the shower. We also need to think about safety in work, so I'll keep my hair tied and leave my jewellery home because they might stuck into running machines and stuff. It is a pity that I can't look like myself at work, but it is also a huge relief. I don't ever need to think what I'm wearing this morning, I'll just crab something that can be easily changed to working clothes at my workplace. And when I need to choose between doing makeup or sleeping for longer time, I choose the sleep. My life is very straightforward now, when I just wear anything that comes to hand first and have breakfast without thinking how I look. And on weekends it is very nice to dress up!

Easter witch!
Skirt: Handmade
Blouse, jewellery: 2nd hand
Ompelurintamalla on ollut nyt vähän hiljaisempaa, joskin aloitin tekemään uutta korsettia. Mulla on nykyään jalusta, joten voin tämän jälkeen heittää hyvästit kämäisille peiliselfieille :) Nähdään taas!

I haven't been doing much sewing lately, just started a new corset. I have stand for camera now so bye-bye crappy mirror selfies :) See ya again!

Skirt, headbow: Handmade
Top: 2nd hand

4 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että olet uudessa työssä viihtynyt! Tykkäilen kovasti noista kaikista asuista, varsinkin ekasta ja kolmannesta. Pitäisi itsekin tsempata asukuvien kanssa! :) Tuo sää on kyllä ollut ihan käsittämätöntä, saisi ne lumisateet jo loppua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo ollut nastaa! Kiitosta, ne oli näistä omatkin suosikit :) Parin viikon päästä olisi synttärit, toivottavasti niitä ei tarvitse viettää hangessa x)

   Poista
 2. It's great your new job is going well. The first few weeks can always be trying, sounds great working within a clothing related industry. When I was at work I would rather sleep than put makeup on, also when you wear a uniform its doesn't matter too much.

  The weather sounds very much like the UK in the same week it can be 7 degrees with snow than like the Mediterranean in 20 degrees. It's mad. It gave me good laugh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, snow in Finland this time of year is quite normal but really in UK too :D Wtf!

   Poista