keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Jyväskylän meininki: A punk documentary


Tämä viikko onkin täynnä kulttuuria. Kuulin joskus viime vuonna, että tekeillä on Jyväskylään keskittyvä punkdokkari. Mähän en ole koskaan edes käynyt Jyväskylässä, mutta kuuntelen paikallisia bändejä ja kotimainen punkelokuva kiinnostaa aina! Siksipä kuultuani Pispalan kirjastotalon ilmaisnäytöksestä päätin suunnata paikalle. En ole ikinä käynyt tolla puolella Pispalaa ja alue on muutenkin ihan vierasta, joten ilmeeni oli aika priceless kun reittiopas toi mut väärälle puolelle harjua Pulteriin ja tajusin että juuh vittu tässä olikin tällainen harju välissä x) No, se oli onneksi aika äkkiä ylitetty (joskin korkeanpaikankammoista hirvitti melkoisesti ne portaat) ja löysin perille.

Kirjastosali tuli täyteen, ja dokkarin käsikirjoittaja-ohjaaja-tuottaja Mikon tervetulotoivotusten jälkeen katsottiin itse elokuva. Se oli hyvin viihdyttävä, asiaankuuluvalla DIY-asenteella tehty ja siinä pääsivät ääneen bändit ja skenessä osallisena olleet. Dokumentti onnistui ehdottomasti kiteyttämään punkin syvimmän olemuksen, ja tämä olisi kiva katsoa uudelleenkin. Näytöksen jälkeen Mikko vastaili vielä katsojien kysymyksiin elokuvasta, mikä oli mukava juttu. Taustoistahan on aina hauska kuulla enemmänkin. Suosittelen dokkaria jokaiselle kotimaisesta punkista kiinnostuneelle! Se julkaistaan dvdnä tämän kevään aikana, ja facebook-sivuilta voi seurata josko dokkari esitettäisiin myös sinun kotikaupungissasi. Tässä traileri!


Tilaisuuden jälkeen missasin tietenkin bussin, joka olisi mennyt keskustaan kirjaston edestä. Seuraavaa olisi saanut odotella puolisen tuntia, joten päätin kiivetä ylös ne tuhat porrasta jotka aikaisemmin kävelin alas ja katsella samalla maisemia. Koska ylitin sen perkeleen harjun kaksi kertaa, aion nyt tehdä mutakakkua! Niin ja OOTD:


2 kommenttia: