tiistai 31. tammikuuta 2017

Elämää Tampereella

Olen ollut aivan huikean onnellinen siitä asti, kun muutin Tampereelle. Ja kaikenlaista olenkin jo ehtinyt tekemään! Olen saanut uusia kavereita, tutkinut paikkoja ja käynyt työhaastatteluissakin. Ajattelin siis postata tällaisen sekalaisen kuva- ja selfietulvan kaikesta siitä, mitä viime vuoden lopussa ja tässä kuussa olen ehtinyt puuhata. 
I love my Tampere! I've already visited many places and met some lovely new people. I've also been into couple job interviews. So this time I'll post a ton of pictures and selfies about the end of last year and the beginning of this one. 

Ihan joulukuun alussa kavereitani sisältävä bändi Blueintheface kävi Tampereella, ja kävin keikalla Axussa. Mut kutsuttiin sitten vielä seuraavan päivän privaattikeikalle Pispalaan. Se oli aika jännää, sillä ne olivat naamiaissynttärit jotka pidettiin omakotitalossa ihan tulitikkutehtaan vieressä ja sinne mentiin pimeässä niiden kaikkien rakennusten ohi. Mä olen lapsesta asti seikkaillut autiotaloissa ja kaikissa "kielletyissä" paikoissa ja niillä nurkilla on kyllä ihan oma tunnelmansa! Kaikki ne puutalot ja junarata ja tietynlainen autious. Mua on jo pitkään kiinnostanut käydä myös tikkiksellä, mutta aina on ollut liian kylmä tai pimeää tai lumista, joten taidan odotella lumien sulamista. Mutta bileissä oli tosi hauskaa! Mun kameralla ei tee pimeässä mitään, joten tässä vaan räkäinen asukuva ja youtube-näyte Blueinthefacesta. 
At the beginning of December Blueintheface (Finnish punk rock band, my friend is the singer) visited Tampere and I went to the concert. They also invited me to next day's private concert to Pispala. It was exciting, because it was masquerade birthday party and it was held near tulitikkutehdas (cool abandoned factory at Pispala, just google "tulitikkutehdas Tampere" and you'll see some neat photos) and we had to pass all those abandoned buildings in the dark. There were lots of snow too. I've always loved abandoned houses and other "forbidden" places and that part of Pispala surely has quite atmosphere. All those old, wooden houses, railway and desolation. I've been wanting to visit the factory for a long time. There are tons of graffitis and people use the factory for art and photoshoots and airsoft, but ever since I moved here it's always been too cold or dark or snowy, so I'll wait till the snow melts. But the party was awesome! My camera is useless in the dark so you'll just have a crappy outfit photo and Blueintheface video from youtube.

Corset, skirt, bolero: Handmade

Mä inhoan joulukrääsää. mutta jouluvalot ovat aina kivoja. Ja Tampereella oli tosi nättejä! Jouluksi menin kotiin Lahteen, jossa koko perheen voimin tehtiin ruokaa ja syötiin hyvin ja katsottiin leffoja pari päivää. Tänä vuonna käperryin suklaarasian kanssa sohvalle lukemaan Lovecraftin novelleja herrastamme ja vapahtajastamme Cthulhusta. 
I hate christmas kitch but I love christmas lights. There were pretty cool lights at Tampere! I spent the christmas at Lahti with my family. We just ate lots of treats and watched some movies. I just curled up to coach with chocolate box and read some Lovecraftian novels about our lord and saviour, Cthulhu.


Ilmeeni, kun piti lähteä Lahteen D: Äiti vielä hylkäsi mut keskustaan perjantai-iltana. Siellä on uusi baari nimeltä Jorma. En uskaltanut mennä sisälle.

I looked like this when I had to go to Lahti for christmas. Lahti has a very special reputation in Finland, it is actually called the Chicago of Finland. And being Lahti citizen includes hating Lahti and bitching about how Lahti sucks :D It's really not that bad but... bad enough.
Tapaninpäivänä maistelin vähän rommia uuden Tampere-ystäväni kämpillä ja uutenavuotena Hai tuli kylään! Oli ihanaa nähdä ja meillä oli hurjan hauskaa. Käytin pitkästä aikaa merenneitomaista asuani. Tehtiin drinkkejä ja uunijäätelöä ja sitten yritimme katsoa Ratinan ilotulituksen, mutta myöhästyimme vähän. Kerkesin mä sitä hetken nähdä. Sitten suuntasimme Dorikseen jossa viihdyinkin pilkkuun asti. Kelatkaa, mä olin varmaan ensimmäistä kertaa elämässäni yökerhossa jossa EI soinut vuorotellen Cheek, Kaija Koo ja Sandstorm! :D No en ehkä ihan, mutta melkeen. Pysyttelin aika selväpäisenä jossa oli se kiva bonus, että aamuneljältä kapakkien mennessä kiinni ja bussia odotellessani jaksoin kävellä lenkin keskustassa ja ihmetellä humalaisia suomalaisia. Ovat aika viihdettä kun on sopivan leuto keli! Tässä kaksi kehittelemääni hedelmäistä rommidrinkkiä, jotka molemmat tehdään samalla tavalla: kaikki ainesosat limua lukuunottamatta tehosekoittimeen ja kun seos on sileää, kaadetaan lasiin ja täytetään lasi limulla.
At boxing day I had some rum at my new friends apartment and at the new years eve my friend Shark visited Tampere! It was lovely to see her and we had fun. I wore my mermaid outfit and we made some cocktails and oven ice cream. We watched some of the fireworks and then headed to the bar. I stayed there till 4am and because I was quite sober, I took a walk while waiting at my buss and looked all the drunken Finns at the streets. They can be quite entertaining when it's not cold as hell. :D Here are two cocktails I created. Both are made in same manner: put all the ingredients but soda to the blender and when the mixture is smooth, pour to glass and fill the glass with soda.

Mermaid's Revenge
5 litsiä, kuorittuna ja kivet poistettuna
kourallinen vihreitä viinirypäleitä
3cl vaaleaa rommia
tilkka limemehua
jäitä
sitruunalimua
5 lychees, peel and remove seeds
handful of green grapes
3cl white rum 
dash of lime juice
ice
lemon soda


Fruit Plunder
klementiini tai satsuma (siemenetön, mandariineissa on yleensä siemeniä)
3cl vaaleaa rommia
tujaus sitruunamehua
jäitä
ananaslimua
clementine or satsuma (the ones without seeds, mandarines usually have seeds)
3cl white rum
dash of lemon juice
ice
pineapple soda


Corset, skirt, headpiece: Handmade


Mun uunijäätelöön ei mitään vaniljajäätelöitä ja hilloja lätkitä, vaan suklaajäätelöä, fudgepalasia ja kahvia kostukkeeksi! Tää on ihan mahtavaa, ja ylijäämät voi pakastaa jolloin tästä tulee ihana jäätelökakku.

Usually oven ice cream has dull vanilla ice cream and jam, but I used choocolate ice cream, coffee and fudge bites! I love this, and if you have some surplus, you can put it in the freezer and it turns out into nice ice cream cake.

Mun on hankala ottaa asukuvia täällä, sillä en omista jalustaa ja peilini on vähän kapoinen... mutta makkari on onneksi valoisa, joten kyllä niistä aina jotain näkee. 
Next some outfits!

Pirate day!
As you can see, I'm huge fan of red these days.

My hair grows! I think this will reach desired lenght by the end of the year.
Viikonloppuna kävin lolitamiitissä, mutta kirjoitan siitä oman postauksen sillä mulla on asiaa uudesta mekostani. Mutta tänään kävin vihdoin höyrykonemuseossa ja tekstiiliteollisuusmuseossa Werstaassa! Se höyrykone oli ihan hillitön, valtava. Se on vuosimallia 1899 ja Suomen suurin. Hyvän tovin sitä ihastelinkin! Tekstiiliteollisuusmuseossa oli myös kaikkia mielenkiintoisia härveleitä.
I went to lolita meet up last weekend but I'll make own post about it, because I want to tell about my new dress. But today I went to the Finnish steam engine museum and Finnish textile industry museum. That steam engine was huge! It is made in 1899 and it's the biggest one in Finland. I admired it a long time! They also had lots of interesting machines at the textile industry museum.


Mikä on sinun suosikkipaikkasi Tampereella? 

4 kommenttia:

 1. Tuo juhlakampaus on upea! Olen niin onneton itse tekemään mitään kampauksia, että tuollainen ei ikinä onnistuisi. Ihanaa että olet kotiutunut niin hyvin! Alkoi kyllä heti tuo höyrykonemuseo kiinnostamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Haha se on kyllä niinkin simppeli juttu, että tein yöksi sormikiharat. Aamulla avasin ne syheröt, suin ne taaksepäin ja kiinnitin parilla hassulla pinnillä :D Paljon lakkaa ja vielä vähän tupeerausta juuriin niin hyvä tuli. Ei siinä mitään sen ihmeellisempää ollut. Jos olisin käyttänyt jotain valkkia antamassa muhkeutta niin en varmasti olisi itsekään osannut x) En ole itsekään juuri koskaan tehnyt kampauksia.

   Höyrykonemuseo oli tosi siisti, kannattaa käydä jos eksyy Tampereelle! Se on vielä ilmainen :)

   Poista
 2. Kauheesti kaikkea kivaa! Ihanaa kun olet viihtynyt siellä! Tampere on kyllä oikein näpsäkkä mesta :p

  Mmmm drinkkejä. Täytyy Viron reissulla hamstrata hiukka rommia, niin pääsee kokeilemaan näitä ja kaikkia muita rästissä olevia drinksuja.

  Upea merenneito <3

  VastaaPoista
 3. Joo niin on, ihanaa että muutin tänne! :D
  Hehe, mä oon myös menossa parin viikon päästä Viroon, mutta tuon varmaan taas pelkkiä pitsejä x)
  Ja kiitti! <3

  VastaaPoista