tiistai 8. marraskuuta 2016

Kotona: DIY kissanpeti

Kanssani asustelee Raketti, 12-vuotias kolliherra. Isovanhemmiltani perin myös retron peilipöydän ja tuolin. Peilipöydän myin kirpparilla eteenpäin, sillä sille ei ollut fiksua paikkaa uudessa kodissani. Mutta tuolin säästin, sillä se on Raketin suosikkituoli ja epeli nukkuu sen päällä useimmiten. Siinä on kamala, oranssi karvapäällyste, joka on aina musta kissankarvasta. :D Olen jättänyt tuolin silleen, koska kissa kuitenkin polkee sitä riekaleiksi. Mutta nyt päätin antaa vanhalle verhoilulle ja valkealle maalipinnalle kyytiä, sillä tuoli ei vaan sopinut sisustukseeni. Tältä se näytti ennen: 
I'm living with my cat Raketti, he's 12 now. I got retro dresser and chair from my grandparents. I sold the dresser when I moved, because I did not have room for it anymore. But I kept the chair, because Raketti loves it and he likes to sleep on top of it. The chair has awful, orange fur upholstery, and most of the time it is black from cat hair. :D I've just let the chair be, because Raketti kneads it with his paws anyway. But now I decided to get rid of old upholstery and do something with white painting, because it didn't fit into my pirate room. Before:


...ja tältä nyt!

After!


Olen tehnyt entisessä työpaikassani pieniä verhoilutöitä, sohvankin verhoilin kerran, joten aika tuttua puuhaa tämä on. Kankaaksi valitsin tummanpunaista piraattibileiden jämäkangasta, joka löytyi kirpparilta eurolla. Joku tosi hieno damastikuvio tai muu vastaava olisi tietenkin ollut pähee, mutta uusi verhoilu olisi pian aivan kissankarvassa ja täynnä kynnenjälkiä, joten ei maksanut vaivaa. :D 
Mulla ei ole sitä kivaa verhoilunitojaa, ei edes sellaista käsin louskutettavaa (paineilmalla toimivasta taitaa kerrostalossa olla turha haaveilla). Ja kun hirveä halu tekemiseen tuli, päätin kiinnittää uuden päällysteen kuumaliimalla. Hienosti toimii! Sen saa myös tarvittaessa helposti irti, sillä kuumaliima kyllä irtoaa repimällä. Lopuksi sivelin tavallista askarteluliimaa kankaan risareunoihin, sillä se oli reippaasti rispaantuvaa sorttia. Koska tuo istuintyyny tulee jonkin verran rungon yli, on tässä mallissa ommellut kulmat taiteltujen sijaan. 
I did small upholstery works at my old job, I even upholstered a coach once, so this was nothing new. For new fabric I chose dark red cotton blend which I originally used at my pirate party. I found it from flea market and it cost like 1€. Of course some very fine fabric with damask pattern would have been lovely, but it's soon going to be full of cat hair and marks from Raketti's claws, so why bother :D I don't have that handy upholstery stapler, and because I suddenly felt that I just want to do this, I attached the new fabric with hot glue. And it works great! It can also be easily teared away, if necessary. Finally I brushed regular crafts glue to edges of the fabric, because it frayed very easily. Because the seat part sits over the frame, this has sewed corners instead of folded ones. 

Maalasin rungon mustaksi ihan askartelumaalilla. Se luullakseni kestää hyvänä edes jonkin aikaa, sillä kovalle rasitukselle runko ei missään vaiheessa joudu. Voisin kyllä lakata sen huonekalulakalla. Tämä oli tosi hauska pieni projekti, ja voi olla että käyn jossain vaiheessa ruokaryhmäni kimppuun. :D Ja arvatkaa mitä? Kun esittelin ylpeänä merirosvokapteenin kissalle kelpaavan tuolin Raketille, katti tuhahti ja paineli nukkumaan mun sänkyyni. Huoh. Kissat.
I painted the frame black with regular hobby paint. I think it will last for a while, because the frame won't be under huge strain. I think that I will varnish it. This was very nice little project, and maybe I'll attack my dining table and chairs next. :D Guess what? When I was very proud of myself and presented this chair to my own pirate cat, Raketti just snorted and went off to sleep to my bed. Man. Cats. 

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva lopputulos! Aina ei tarvitse olla edes niin professionaaleja tarvikkeita sellaisen saavuttamiseksi ja varmasti tuo hyvin ajaa asiansa :) ja kissalle kohdennettuna tuosta kuumaliimakiinnityksestä on vain plussaa kun on helppo vaihtaa tarvittaessa ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jep, tää on varmasti tosi käytännöllinen kattia ajatellen. Jos se suostuu tossa joskus nukkumaan :D

   Poista
 2. Hieno tuli, ihanat värit. Mutta miksi en muista nähneeni herra Raketin kuvaa?! <3 :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^^ Havahduin itse samaan kun tein tämän postauksen. :D Ei yhtä ainutta kuvaa kissastani! Se ei yleensä oikeen pysy paikallaan, joten sitä ei kovin usein tule kuvattua. Pitänee ottaa sitten, kun se hyväksyy uuden uljaan tuolinsa.

   Poista
 3. Ooooooooòooooooooo that looks great. It's a lovely find.

  VastaaPoista