maanantai 31. lokakuuta 2016

Kotona: Olohuoneen vitriini

Mulla on uusi koti! Edelliset kolme päivää menivät melkoisessa muuttokiireessä ja keskityin purkamaan vain välttämättömyystavarat. Tänään halloweenin kunniaksi ajattelin vähän hengittää ja aloittaa varsinaista sisustusta. Taisinkin jo puhua siitä, että tahdon ainakin olohuoneeseen merirosvosisustuksen. En raaskinut luopua kaikista niistä kivoista pulloista ja pikkusälästä, jotka ostin merirosvobileitäni varten ja koska merirosvot ovat aina cool, mikäs sen kätevämpää kuin kierrättää ne suoraan uuteen kämppään. Tässä aamupäivän puuhastelun tulos!
I have a new home! Last three days were full of moving chaos and I just focused unpacking the necessities. But today is Halloween and I wanted to celebrate it, so I ended up decorating my new living room. I think I mentioned that I'll do pirate decor at least on living room. I just couldn't sell or give away all those bottles and funny little stuff I purchased for my pirate party, so I just recycled them to my new home. I spent this morning decorating and here's the result!


Ihana vitriinini edustaa luullakseni art decoa. Ainakin erään ystäväni arvion mukaan tämä on 20-30 luvulta ja näyttää kovasti samanlaiselta kuin kyseisen ajan huonekalut. Mummoni on ostanut tämän antiikkikaupasta, ja isovanhempien kuoltua se päätyi mulle. Siinä on kauniit, erinomaisesti säilyneet kultamaalaukset lasiovissa, lasinen irtohylly ja punainen samettiverhoilu. En ole ihan varma puulajista, se on varmaankin tammea tai mahonkia. Ainakin se tuoksuu hauskalta! Rakastan antiikkia ja vanhoja huonekaluja, tässä on tosi kauniit leikkaukset. Välillä vaan istun vitriinin edessä ihastelemassa sitä. :D 
My lovely vitrine is probably art deco. At least my friend said that this is from 20's or 30's and it sure looks a lot like furniture from that period. My grandma got this from antiques store and I got this after my grandparents passed away. The vitrine has beautiful, well-preserved golden paintings on glass doors, shelf made of glass and red velvet upholstery. I'm not sure about the wood, I think it's oak or mahogany. At least it smells nice! I love antiques and old furniture. This has very beautiful details and I love to sit in front of it and just adore it. :D 


Vitriinin päälle sopi tietenkin merirosvon aarre! Tuo musta pikkulipasto ja hattu ovat itse tuunaamani, muut kamat ovat kirpputoreilta, alennusmyynneistä ja sieltä täältä haalittua. Tässä on myös ihan oikeita jalokiviä: ametisteja, pyriittejä, smaragdi, granaatti, aventuriini, tiikerinsilmä ja kuukivi. Täytyyhän piraatilla olla myös pistooli ja tikari. 
On top of the vitrine I placed pirate's treasure! That little black dresser and hat are modified by me. I hauled rest of the stuff from flea markets and clearance sales. I even got some real jewels: amethysts, pyrites, emerald, garnet, aventurine, tiger's eye and moonstone. And of course pirate needs pistol and dagger.


Nämä ihanat kynttilänjalat löysin kirpparilta. Aivan pimeässä huoneessa ne luovat kauniita varjoja seinille, kun kynttilät sytyttää. Täydellinen viime silaus! 
I got these candle holders from flea market. In dark doom they create beautiful shadows on the walls when candles are lit. Nice finishing touch!

Tämän illan ajattelin viettää Freddyn kanssa kynttilänvalossa ja herkkuja syöden. Hauskaa halloweenia kaikille!
Tonight I'll be eating tasty treats in candle light with Freddy. Happy Halloween!

6 kommenttia:

 1. What lovely find the dresser looks lovely. Can't wait tt see the finished room.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! I just need to re-paint black dresser, because the lacquer I used was way too liquid and ran a lot. It looks messy because of that. But luckily it's very small, so it won't take much time :)

   Poista
 2. Hauska teema! Innolla odottelen muitakin kämppäpostauksia sitten kun olet kotiutunut! Itsellä suunnitteilla muutto joskus ensi keväänä niin taitaa olla kaikki omat sisustushommelit siihen asti jäissä. Kiva tässä odotellessa nähdä muiden sisustusjuttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kämppäpostauksia kyllä tulee tipoittain, sisustaminen on tosi hauskaa. Olen itsekin inspiroitunut paljon muiden postauksista :)

   Poista
 3. Ihana! Ei yhtään liian "naamiaismainen", vaan sopii tuohon lipaston tyyliin itsessään ^^
  Meillä on vielä kaikki rojut sikin sokin kun ei ole minkäänlaista kaappia/lipastoa. Metsästelen nettikirppiksiä ja huutokauppoja sellaisen toivossa :p nimim. hyvin nirso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^^ Heh, tiedän tunteen - mulla ei ole tällä hetkellä olohuoneen löhöilykalusteita isoa tyynykasaa lukuunottamatta. Sohvaa en tahdo koska se vie niin paljon tilaa, mutta joku nojatuoli olisi tosi jees. Haluan vaan sitten kerralla hienon, kun kerta joku pitää ostaa. Ei ole vielä löytynyt. :D Mutta eiköhän se sopiva lipasto tule kohdalle, kun jaksat hakea!

   Poista