tiistai 12. heinäkuuta 2016

Summer outfits

Kesäilmat vaihtelevat viileästä tosi kuumaan, joten olen päässyt käyttämään hyvin isoa prosenttia vaatekaapistani. Helteitä varten hankin parit trikoiset turvashortsit helmojen alle ja olen muutenkin ihan ostanut vaatteita alennusmyynneistä. Alunperin lähdin hakemaan kevyitä ja kivoja kesävaatteita, esimerkiksi hellemekkoa ja farkkushortseja. Onhan mulla mekkoja kaappi täynnä, mutta ne ovat lolitaa, turhan hienoja arkikäyttöön (saati sitten pyöräilyyn) tai enemmän syksyyn ja talveen sopivia. Tulokset tosin olivat aika masentavia, sillä koossani ei ollut yhtään mustaa, lyhyttä, leveähelmaista mekkoa tarjolla. Siis ei yhtä ainutta, ja kävin kuitenkin yli 10 vaatekaupassa. Farkkushortsit taas olivat kaikki tumman-tai vaaleansinisiä, ja sininen denim ei oikeen uppoa. Paitojakin oli tosi huonosti, siis yhtään mitään mustaa ylipäätään.
Summer is cold and hot alternately, so I've been using quite big percentange of my wardrobe. For heat I got two jersey safety shorts to wear under my hems and I did some shopping in summer sales too. I planned to purchase lightweight and nice summer clothing, like heatdress and denim shorts. I have a closet full of dresses, but they all are lolita, too fancy for everyday wear (or cycling) or more suitable on fall or winter. Results were pretty depressing though. I scoured through whole town and I could not find black and short heat dress .Not a single one. And denim shorts were all blue, and I hate that. Selection of black clothes generally was way too narrow.


Skirt: Handmade
Shirt: DIY
Headbow: H&M
Everything else: 2nd hand
Vaatekauppojen tarjonta on kyllä vähän ankeaa pluskokojen kohdalla. Siis nyt kun dark indie on tyylinä edelleen pinnalla, on kaupoissa paljon kivoja synkeitä vaatteita, mutta ei tässä koossa. Mun kokoisille on edelleen enimmäkseen häpeäkaapuja tai kivoja vaatteita kamalilla kuoseilla. Toki tilanne on vähän parempi kuin vaikka 5 vuotta sitten, nykyään tehdään sentäs jonkin verran istuvia vaatteita, mutta mutta. Mun "ongelmani" on se, että vyötärön ja lantion erotus on pyöreät 30cm. Pluskokoisissa vaatteissa taas lähdetään usein siitä oletuksesta, että vyötärö on vähän tuhdimpi ja näin ollen suurimmassa osassa vaatteista vyötäröllä on tolkuttomasti väljää. Näin iso ero lantion ja vyötärön välillä on usein ongelma normaalipainoisellekin vaateostoksilla, saati sitten pluspuolella. Niin ja ainahan sitä voi tehdä ne trikoiset perusvaatteetkin itse, mutta se tulee a) kalliimmaksi b) oman kokemukseni mukaan kangaskauppojen mustat trikoot eivät pysy mustina montaa pesua, vaan harmaantuvat äkkiä ja c) työn määrä on älytön yhtä yksinkertaista vaatekappaletta kohden, enkä omista trikoon käsittelyyn tarvittavia koneita, kuten tasosaumakonetta tai teollisuussiksakkia. Ei siis oikein napostele! Ajattelin kokeilla Asosta jossain vaiheessa, siellä on huomattavasti parempi tarjonta.
Plus size clothing is still pretty gloomy in here. Nu goth is still a thing, so you can find lots of neat black clothes, but not on plus sizes. For me there are still mostly those slack cloaks. Of course the situation is better than, let's say 5 years ago, but my "problem" is my hips. My hips are 30cm bigger than my waist, and that sure causes some problems even if you are normal weighted. But plus size clothing is in general made for people with thicker waist, so it's even harder for me. Most of clothes just stand on my waist, they are huge. Of course I could just make the basic jersey clothing myself, but a) it will be expensive, jersey fabrics cost a lot b) according to my experience, fabric store jerseys are not that good quality - black is soon going to be grey and c) there's a hell lot of work in one simple piece of cloth, and I don't have industrial jersey machines for professional sewing. So, I don't really think so! I think I'll try Asos clothing some day, they have much better collections.


Mutta kyllä mä jotain sentäs kotiutin. H&M alesta löysin sellaisen omalla mittapuullani hyvin rohkean trikoomekon hapsuyksityiskohdilla, pitsipaidan miellyttävää viskoosisekoitetta ja syksyisempiä kelejä odotellessa erinomaisesti istuvan keinokuitupitsisen pikkumustan, jollaista olen jo kauan etsinyt omassa koossani. Niin, ja ison verkkokangasrusetin ja läjän sukkiksia - puhumattakaan sitten koru- ja asustesaaliista Glitterin ja Bijoun jälkeen. Mulle meinasi aluksi tulla vähän huono omatunto osteluistani, mutta sitten aloin miettimään, koska olen viimeksi ostanut vaatteita uutena. Jos ei lasketa alusvaatteita ja sukkahousuja, olen viimeksi ostanut punaisen Collectifin pyrstöhameen helmikuussa. Tavallisista ketjukaupoista taas olen viimeksi ostanut noin kaksi vuotta sitten yhden henkselihameen. Mulla ei siis oikeasti ole mitään hävettävää :D Mä vaan olen välillä tuskallisen tietoinen materialismistani, ja tahdon tehdä kestävämpiä ja eettisempiä vaatevalintoja. Koluan ahkerasti kirppareita ja ompelen itse. Joo, kumpikaan näistä ei ole oikeasti ratkaisu lapsityövoimaan, surkeisiin palkkoihin ja epäinhimillisiin työoloihin, mutta mulla on vähän parempi olo kun vaatteitani ei ompele nälkäinen kiinalaislapsi vaan ihan minä itse. Aivan kokonaan en pidättäydy ostamasta halpamuotia, vaikka tiedänkin sen todellisen hinnan, mutta pyrin kuluttamaan sitä niin vähän kuin mahdollista.
But I did find something after all. From H&M sale I found summer dress with fringe details. It is very bold when comparing to my style, but I love it. I also found a lace shirt made of neat rayon blend and for colder seasons a lace dress made of synthetic lace. And it fits me perfectly! Oh yeah, and a fishnet hair bow, tights and jewelry. I got little guilty after my shoppings, but then I started to think when I've bought clothing from stores last time. If lingerie and hosiery does not count, the last new cloth I purchased was red fishtail skirt from Collectif, and that was on February. And what it comes to regular chain cloth stores, my last purchase is like 2 years ago. So I really have nothing to be ashamed of :D I just tend to be very conscious what it comes to my materialism, and I want my shoppings to be long-lasting and ethic. I buy a lot from flea markets and make my own clothes. Yeah, I know that neither of them is a solution to child labor, miserable wages and inhuman working conditions, but at least I feel a little better when I know that a hungry child is not sewing my clothes, I am sewing them myself. I still buy cheap clothes even though I know what is the real prize tag on them, but my intend is to buy them as little as possible. 


Skirt: Handmade
Roses: Ebay
Tights: H&M
Everything else: 2nd hand
Nyt kun työt ovat ohi (niistä lisää myöhemmin), päätin myös ommella itselleni jotain. Olen jo käyttänyt loppuun muutaman itse tekemäni hameen, joten tässä vaiheessa on hyvä tehdä uusia vaatekaapin peruspilareita. Mä olen ihan rakastunut tummanpunaiseen, ja sehän on juuri sopivasti trendikäs väri tällä hetkellä. Kaikkea kivaa on helppo löytää. Myös nuo viime vuosina niin suositut epäsymmetriset helmat ovat kutkuttaneet jo jonkin aikaa. Multa löytyi juuri sopivasti iso musta sifonkipala, josta ompelin kaksikerroksisen mustan hameen pitkällä pyrstöllä. Se on kerrassaan ihana, kevyt ja liehuva! Ja niitä on tosi helppo tehdä, tuo on täyskello jonka helman olen vain piirtänyt sivuilta ja takaa piteneväksi. Suosikkikangaskaupastani Palasta löysin aivan ihania burgundinpunaisia kankaita, joista loihdin jotakin samantyylistä. Olen myös tahtonut pitkään vöitä, siis jo pari vuotta tai jotain, mutta olen tosi huono ostamaan niitä :D Tämän kevään mittaan olen sitten löytänyt kirppareilta nuo kolme.
Now that my work is done (I'll tell you more later), I also decided to make something for myself. I have already worn out some of my skirts, so it's good time to make new "basic" skirts. I'm in love with dark red, and it is quite trendy right now so it's easily found everywhere. Also those popular asymmetric hems have been a thing for me for a while. I just happened to have a big black chiffon piece, so I made a skirt with two layers and long tail. It is lovely, light and fluttery! And they are so easy to make, pattern is full circle with longened sides and back. From my favourite fabric store Pala I found just amazing burgundy red fabrics, and I'm going to make similiar skirts out of them. I've also been wanting some belts, for years now I think, but I'm just lazy buying them :D On this spring I found those three from flea markets.


Skirt: Handmade
Vest: DIY
Shirt: H&M
Spike headband and heart pendant: Ebay
Skull pendant: Gift from Shark <3
...and lots of random stuff
Hapsumekon tilasin netistä, enkä yllättynyt yhtään kun totesin sen pieneksi. En ole varmaan ikinä nähnyt noin pientä 44-kokoa :D Yläosan poikkisauma asettui rinnan korkeimmalle kohdalle rinnan alapuolen sijaan, enkä rehellisesti usko että kovin monella 44-kokoisella on noin pieni rintavarustus. Hameosakaan ei peittänyt edes takamusta. Koska mekko maksoi alessa 13 euroa ja pidin mallista aika tavalla, en sitä viitsinyt alkaa palauttamaankaan vaan päätin tylysti pidentää ja leventää mekkoa trikookaitaleilla sen verran, että sovin siihen mukavasti. Ikävin osuus oli tuo yläosan hapsukohta, sillä jouduin punomaan noin 15cm lisää hapsukuviota eikä lopputulos ole täysin symmetrinen, mutta ne ovat onneksi piilossa mekon sivussa. Alaosan hapsut päätin jättää väliin, mutta lopputulos ei näytä yhtään hullummalta kun solmin avoimet reunat tasaisesti ja symmetrisesti kiinni niin, etteivät purkaudu. Kyseisen mekon kanssa ei todellakaan pyöräillä, mutta asun kävelyetäisyydellä keskustasta joten voin kuumimpina päivinä pukeutua siihen ja suunnata jäätelölle hapsut heiluen.
I ordered the fringed dress from web store, and of course it was small. I've never seen this small size 44 before :D That horizontal seam in top part settled down on top of my breasts instead under of them, and I don't think that many 44-sized has that small breasts. And the skirt part did not cover my bum. Because the dress cost 13 euros on sale, I didn't bother to return it. Instead I decided to lengthen and widen the dress so I could fit in. Most boring part was that fringed section on top, because I had to weave about 15cm more of that fringed pattern, and the result is not 100% symmetrical. But luckily it's on the sides of the dress. I decided to skip weaving fringes for the bottom, but the result is quite neat because I tied raw edges together so they won't unravel. I definitely will not be cycling with this dress, but I live nearby downtown so on the heat days I can wear it and walk for ice 
cream.

Fuck you, wind. My hair is a mess. But 15 minutes after these photos started one hell of a summer storm and I got completely soaked on my way home, so things could always be worse. 
En tiedä mitä tyylini kanssa oikeen tapahtuu tällä hetkellä :D Mulla on niitä perinteisiä punkreleitä (tein uusia pätsejäkin taas vaihteeksi, ja tilasin ekat 200 niittiä liiviin ja rotsiin), lolitaa, Restylen ja Cupcake Cultin vaatteita, tutuja ja vähän normaalimpia vaatteita työkäyttöön. Mutta tämän vuoden mittaan mua on alkanut kiinnostaa elementit, joita en ennen voinut edes kuvitella itseni päälle: niin playsuitit kuin haaremihousutkin (ne sellaiset joissa on tosi leveät lahkeet, ei ne muodikkaat joissa on vain polviin laskettu haarasauma), kuten myös dark indie ja dark mori. Pehmeitä, kevyitä linjoja, paljon mustaa ja kilo asusteita. Mä inhosin aluksi okkulttista muotibuumia symbolien ylikäytön takia, koska ne näyttävät köntässä vain todella sekavilta ja aika korneilta. Lisäksi inhoan ristejä. Mutta mä ehkä suhtaudun symboliikkaan turhan vakavasti, enkä edelleenkään tahtoisi kantaa juuri muita symboleita kuin sitä perinteistä yhdellä kärjellä seisovaa pentagrammia, koska siitä löytyy myös mulle monta henkilökohtaista merkitystä. Kaikkien räikeiden symboleiden alla vaatteiden linjat kuitenkin ovat tosi kivoja, ja se sisäinen ysärigoottini on alkanut nostaa päätään. Katsotaan mihin tyylini kehkeytyy ajan kanssa!
I don't know what is going on with my style right now :D I have traditional punk clothing (I just made new patches and ordered the first 200 studs for my vest and jacket), lolita clothing, Restyle and Cupcake Cult shirts, tutus and some more regular clothes for business wear. But in this year I've become interested on clothing that was an absolute NO before: playsuits and harem pants (the ones with very wide legs, not the trendy ones with knee-lowered crotch seam), as well as dark indie and dark mori. Soft, light lines with lots of black and like a ton of accessory. At first I did not like the occultic fashion, and I still don't like the ones filled with all kinds of occultic symbols, because they just look akward and fuzzy. Also I hate crosses. But maybe I just take symbolism too serious, and I still am not comfortable carrying other symbols than the traditional, upside down pentagram, because it has lots of personal meanings for me. Underneath all those loud symbols I still find the lines and cuts of  dark indie clothes nice, and the tiny 90's goth inside me is waking up. Let's see how this ends!

4 kommenttia:

 1. Rakastan siun blogia ja siun tyyliä ♡ joskus kun oon iso haluun kans pitää piraatti bileit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla :3 Drink up me hearties yo ho!

   Poista
 2. Mulla on noiden symbolien kanssa vähän sama juttu, en tykkää kun yksi vaate on esim. tungettu täyteen jotain okkultismimerkkejä, tai varsinkaan jos siinä on ristejä. Korkeintaan kaulakoruna voin goottiasuissa käyttää jotain koristeellista ristiä tai hiuspinneinä.
  Pääkallot on mulle myös ihan last season koska käytin joskus teininä niitä aivan liikaa xD
  Mulla taitaa olla yksi pusero, missä on vihaisen näköinen kissa ja pentagrammi, se saa toistaiseksi riittää :p

  Täytyis opetella itsekin tekemään muutama perusvaate. Osaan tehdä vain mekkoja ja juhlavaatteita (tähän se facepalmaava apina-emoji:D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, okkulttiset symbolit pienissä määrin on jees ja kyllähän ne sopii goottimuotiin joka muutenkin syleilee kaikkea mystistä. Ja nykyään on tavallista että symboleita ei oteta järin vakavasti, tai niiden merkityksiä tunneta. Mut ei niitä kiloa tartte olla yhdessä vaatteessa :D

   Musta ristitkin voi olla tosi kauniita jos ne on juuri sellaisia goottihörsellyksiä, mutta en ite vaan osaa/halua kantaa niitä. Mutta voi pääkallot <3 Niihin en kyllästy varmaan ikinä! :D

   Toi on kans ainainen ongelma mulle, kun mekkoja ja ihanan epäkäytännöllisiä vaatteita on niin kiva tehdä ja tavallisten paitojen ompelu on ihan tylsää!

   Poista