torstai 19. toukokuuta 2016

Elämä hymyilee

Kappas kehveliä, arvaattekos mitä täällä päässä on viime aikoina tapahtunut? No mustahan tuli neiti puvustaja! Tämän takana on tietenkin taas Heli, siunattu ihminen ja mahdottoman lahjakas puvustaja, joka linkitti mut Honkalinnan kesäteatteriin. Tuli vähän hassu olo, kun ensin olin työtön ja toimeton ja keskityin lähinnä uuden asunnon hakemiseen. Ja sitten PAM, mähän olen taas tekemässä työtä jota olen aina halunnut tehdä, ja tällä kertaa ihan itse puvustajana. Oon ujosti haaveillut teatteripuvustamisesta siitä asti kun aloin opiskelemaan vaatetusalaa, ja tässä sitä nyt vaan mennään!

Honkalinnassa toimii kesäteatterin lisäksi taidegalleria. Kävin ekaa kertaa paikalla viime viikolla ja paikka on upea! Sellainen maalaiskartano, jossa on tornikin. Honkalinna, nimensä veroinen.  Kävimme tekstin läpi näyttelijöiden kanssa ja se oli ensinnäkin tosi hauskaa ja toisekseen erittäin hyödyllistä, sillä hahmot ikään kuin alkoivat herätä henkiin siinä lukiessa. Olin jo vähän miettinyt puvustusratkaisuja, mutta sain siinä istuessamme paljon uutta kosketuspintaa aiheeseen. Mulla on tosi hyvät fiilikset, kaikki ovat niin mukavia ja rentoja ja on kunnia päästä työskentelemään tällaisessa porukassa. Näytelmä luonnollisesti kertoo taiteesta ja on nimeltään

Wannabe - haluatko taiteilijaksi 


Tervetuloa Honkalinnan kesäteatteriin!

"Etsimme luonnoläheisiä majoitus- ja työskentelytiloja (residenssejä) Päijät-Hämeestä kilpailuumme osallistuville kuvaitaitelijoille. Tarkoituksena tutkia kilpailuun valittujen taiteilijoiden työskentelytapoja sekä persoonaa että selvittää taiteellisten tuotosten syntylähde. Isäntäperheille ei uskota muodostuvan minkäänlaista ylimääräistä vaivaa. Kuvataiteilijoiden majoittamisesta maksetaan korvaus. Vaatimuksina yksinkertaiset asuinolosuhteet, hiljainen ympäristö ja kaikenlainen virikkeettömyys."

Esko, tavallinen mies, kuulee eräänä tavallisena päivänä tupansa rakkaasta radiosta ilmoituksen, johon päättää vastata. Sen jälkeen mikään ei ole enää niin kuin ennen.

Honkalinnan kesäteatterin hulvattomassa maalaisilottelussa tarkastellaan ihmistä edestä ja takaa, ylhäältä ja alhaalta, sivusta ja vierestä, vaatteissa ja vaatteitta. Näytelmässä tavataan edesmenneitä mestareita joiden avulla avataan taidetta ja pohditaan mitä taide on.

Kesäteatterin väki toivottaa teidät sydämellisesti tervetulleiksi viihtymään Honkalinnaan tänäkin kesänä. Näytelmän on kirjoittanut Timo Taulon idean pohjalta Laura Peltoniemi. Ohjaajana Laura Peltoniemi.

Ensi-ilta 3.7.


2 kommenttia:

  1. Onnea! Kuulostaa tosi mukaansa tempaavalta työltä. Kuvia asuista tulee varmaan blogiin? Vaikuttaa niin mielenkiintoiselta tuo näytelmä. Pitää katsella viekö kesäsuunnitelmat sinne päinkään, että pääsisi kattomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Varmasti joitakin kuvia tulee kun esitykset alkavat! Tämä näytelmä on moderni, johon en itse paljoakaan ompele vaan puvustus kasataan hyödyntäen esimerkiksi pukuvuokraamon tarjontaa. Ja tervetuloa vaan, Honkalinnan sijainti on vähän kinkkinen ja tarvitset oman auton/kyydin saapumiseen. Mutta jos se on ainoa este niin ota yhteyttä vaikka tämän blogin kautta!

      Poista