keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Tulee tänne ja paukuttelee henkseleitä

Kohti kesää ja helmoja! Ei sillä, käytän hameita ihan vuoden ympäri, koska isojen helmojen alle mahtuu paljon enemmän vaatetta kuin housujen alle ja monet kerrokset pitävät jalat lämpiminä. Mutta nyt kun olen saanut vähän energiaani takaisin, täytyi varautua kesään uudella hameella :)

Into the summer and skirts! Well, I always use skirts or dresses, because you can use lots of warm clothes under wide hems in winter. But now I've had some of my energy back, so I just had to make new skirt :)


Omistan edelleen melko vähän vartalonmyötäisiä vaatteita, joten halusin tehdä yhden luottovaatteen. Arkisen mutta veikeän, jota saisi asustettua oikeastaan mihin tyyliin tahansa. Mulla on tän varalle jo steampunk-tuumiakin, mutta koska miimikot on jees niin tänään päätin näyttää sellaiselta.

I don't own lots of figure-hugging clothing, so I wanted to make one favourite garment. Something that is everyday but also funny enough to coordinate just about every style I prefer. I'm already having steampunk plans for this, but I love mimics so I decided to looke like one.


En ole ennen tehnyt trikoohameita, joten tämä kerta meni opettelun piikkiin. Kankaan sain Catsin jäämistöstä, erinomaista paksua, napakkaa neulosta. Kaavan teko oli kyllä yksinkertaista ja lopputuloksesta tuli vallan hyvin istuva, mutta tein typerän mokan muotokaitaleen kanssa. Päätin tehdä muotokaitaleen joka ulottuu alalantiolle asti, sillä se antaa lisätukea vatsalle. Olen ei-joustavien kankaiden kanssa tottunut tekemään vuoritukseen säästöratkaisuja, eli käyttämään vähemmän kangasta ja unohtamaan taitteelta leikkuut. Olisi vaan kannattanut leikata tämän hameen muotokaitaleen etu-ja takakappaleet taitteelta, sillä ylimääräiset saumat kuultavat kankaasta läpi. Ja tietenkin älysin sen vasta sitten, kun hame oli nappeja myöten valmis :D Perkele. No, pidän vaan huolen siitä että se ärsyttävä saumuriommel on aina silitetty tiukasti yhteen suuntaan, niin kykenen kyllä elämään asian kanssa. Lisäksi ei olisi kannattanut ommella leikkaussaumoja (kuvasta ei ehkä näy, mutta hameessa on etusivu- ja takasivusaumat) saumurilla, sillä näin paksussa kankaassa saumuriompeleet eivät oikein tahdo asettua vaan sivut menevät herkästi ruttuun. Auki silitetty ja tikattu yhdyssauma olisi ollut parempi ratkaisu. Onneksi sain saumat asettumaan edes vähän tikkaamalla ne yhteen.

I've never made knit skirts before, so this time was just practicing. Making the pattern was very simple and I like the result, but I made a stupid mistake with facing. I decided to make facing that reaches my hips, because it gives extra support to stomach area. I'm always cutting fabrics cost-effectively, especially linings and facings, so I placed seams to middle front and middle back pieces of facing. Wish I didn't do that, because seams are visible under stretchy fabric. So annoying! But I can live with it. Also I shouldn't use my overlocker for seams, because fabric is so thick that narrow overlock stitch just doesn't like to sit where it should. I ended up top-stitching the layers to each other, and that helped a bit.


Seuraavan trikoohameen kanssa olenkin sitten viisaampi :) Tästä tuli niin hauska, että taidan haluta lisää samankaltaisia. Mun tyyli elää nyt jotain murrosvaihetta. Olen ehkä vähän kyllästynyt pelkkiin hörhelöihin ja haluan jotain erilaista. Lolitasta on tullut mulle rakas harrastus ja olen viimeiset 12 vuotta tai jotain ominut tyylistä elementtejä arkipukeutumiseeni, mutta nyt haluan sen rinnalle jo jotain päinvastaista. Ehkä oli aikakin :D Olen sitä mieltä että tyylin kuuluukin elää ja muuttua, en ole sellainen ihminen joka haluaa näyttää koko ikänsä tismalleen samalta. Mua miellyttää tällä hetkellä eniten steampunkin lisäksi sellainen perus hc-tyyli, revittyjä kledjuja, mustaa farkkua ja sen sellaista. No, ainahan se on ollut sydäntä lähellä sattuneesta syystä :) Itse asiassa olen lopultakin rakentamassa ensimmäistä nahkaista niittirotsiani, siitä juttua ensi kerralla!

I'll manage better next time :) This turned up so neat that I think I want more garments like this. My style is now slowly changing. I think I'm little bored with ruffles alone and want to wear something different. Lolita is a dear hobby of mine and the past 12 years or something I've been adding elements to my normal style from lolita fashion, but now I want something opposite. At last :D I think that style should live and change, and I'm happy I don't always look like exactly the same. Right now I like most steampunk and the usual harcore style, with torn clothes and black denim and stuff. Well, I've always liked it :) Actually I'm now working with my first leather stud jacket, I'll tell about it next time!


Mitäs muiden maaliskuuhun?

8 kommenttia:

 1. Harmi ettei hameen kanssa mennyt kaikki ihan nappiin, mutta hyvältä se näyttää kuitenkin!

  Minullakin tyyli vaihtui, olin ennen sellainen goottirocktyttö (tosin en ole koskaan meikannut "kunnolla"), joka hurahti ensin normaaleihin mekkoihin ja sitten yhden fiftarimekon jälkeen siirtyi valtaosin fiftariksi. Ensin oli vain mustaa ja sellaisia suht neutraaleja sävyjä ja nyt löytyy keltasesta ja kirkkaanpunaisesta lähtien kaikkea kaapista :D Tässä on hyvä olla, vaikka tykkään yhä siitä välivaiheen klassisen tyylikkäästä tyylistä ja niistä rock-releistäkin, mutta ehkä ne rock-releet ei kuitenkaan enää sovi työelämässä käyvän ihmisen jokapäiväiseen lookkiin. SEn sijaan baarissa voisi hyvinkin joskus repäistä pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tyylimuutokset on kyllä jännä asia, oon huomannut että nykyään tykkään jutuista joita ennen inhosin :D En esim ennen voinut sietää fiftarityyliä ajatuksenakaan itseni päällä, mut nyt oon ominut siitä jotain elementtejä. Ehkä kummiskin enemmän vintagea kun rockabillya. Mä kyllä menen työelämässäkin omituisissa releissäni mut ehkä vähän casuaalimmin kun normisti :)

   Poista
 2. Upea tuo hame pikkuvioista huolimattakin! :)

  Tyylin kehittyminen on kyllä aina mielenkiintoinen asia. Itse suosin ennen todella yksityiskohtakyllästettyä goottityyliä. Nyttemmin tyyli on edelleen synkkä, mutta huomattavasti minimalistisempi ja käytännöllisempi. Kaikkien vaatekappaleiden ja asusteiden ei tarvitse olla sellaisia superjänniä, kun on vain muutama harkittu katseenkiinnittäjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) hehe, olen itse menossa vähän samaan suuntaan. Joko yksinkertaisia vaatteita hauskoilla asusteilla tai hauskoja vaatteita yksinkertaisilla asusteilla! Isoista helmoista tykkään kyllä edelleen siksi, että niissä on helpompi pyöräillä kuin tiukoissa - käytännöllisyys onkin vaatteessa aika tärkeä juttu.

   Poista
 3. Hyvältä näyttää hame vaikka "mokia" tulikin, ei ainakaan kuvista näy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Omaa työtä kohtaan sitä on aina niin kriittinen! :D

   Poista
 4. That skirt is great. And I love how you put it together, the whole outfit looks so pretty. :3

  VastaaPoista