keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Naming of the Cats

Catsin pukuja on nyt kuvattu, ja tässä ensimmäinen erä! Meillä oli aika vaihtelevat kuvausolosuhteet, sillä kiire oli tietenkin kamala - aikaa kuvaamiseen oli pieni hetki silloin, kun näyttelijät alkoivat valua maskista ja kampauksesta. Soundcheck, äänenavaus ja näyttelijöiden omat lämmittelyt piti tietenkin myös ottaa huomioon, joten napsimme vain ihmisiä kuvaan sitä mukaa kun joku ehti. Myös valoteknikko teki omia töitään, joten välillä oltiin pimeässä ja välillä ei :D Kuvista tulikin erinomaisia ottaen huomioon kaiken sen hässäkän, minkä keskellä pyörimme. Iso käsi Sakulle!
Here are the first photos of Cats costumes! Shoots were challenging, because we did not have much time and actors were busy too. Also the lighting technician had his own job to do, so sometimes we were in the dark and sometimes not :D I think the photos are excellent considering all the rush. Thank you, Saku! Oh, btw, I'll use Finnish names of the cats this time.


All photos: Saku Rappumäki / Laukes&LKT
Costume designer: Heli Salomaa

Joel Mäkinen: Munkeström ja Karjunpää
Joelilla on vielä kolmas rooli, Kumpulainen, joka on vielä kuvaamatta. Päädyinkin ompelemaan tosi paljon Joelille, hänellä oli parhaat hahmot! :D Tässä on ekana Munkeström, jolle ompelin liiviä jonkin verran ja sen jälkeen lempparini, Karjunpää.

Joel has a third role too, Kumpulainen, but we did not photograph him yet. I sewed a lot to Joel, because he has the best characters! :D The first one is Munkeström, I sewed some parts of that vest and after him is my pride and joy, Karjunpää.
Peter Nyberg: Räntäntouho ja sankarikissaKirsi Ståhlberg: Grizabella ja Mummukissa
Mielenkiintoisia yksityiskohtia: kaulakorun killuttimet ovat muutaman sentin kokoisia laserleikattuja muovinpaloja. Ne näyttävät upeilta lavavaloissa, sillä ne luovat heijastuksia yleisöön aina kun Grizabella liikkuu. Kaavoittajamme Johanna ompeli Grizabellasta ison siivun, ja Heli teki korut ja turbaanin.
Interesting details: charms of necklace are an about inch sized pieces of laser cut plastic. They look awesome on stage lights, because they reflect light to the audience when Grizabella moves. Our pattern maker Johanna created a huge part of Grizabella, and Heli made jewelry and headpiece.


Miikka Wallin ja Linda Hämäläinen - Mungonjerri ja RontinriesaTaru Still: Bombalurina
Karita Tikka: Hämäräinen
Teimme Karitalle myös toisen haalarin siksi ajaksi, kun hän ei ollut Hämäräisenä. Koska siis, Hämäräinen on pahis ja olisihan se ollut omituista, jos kissoista hirvein ja turmeltunein hengaisi rauhassa muiden kattien kanssa. Ensimmäisenä siis normaali-Karita!
We made another costume to Karita when she was not Hämäräinen. Hämäräinen is a badass and it would be weird, if she just hangs around with the others :D First costume is Karita as "normal cat" and second is Hämäräinen.

Jukka-Pekka Matero: maaginen herra Mistoffeles


Milla Järvinen: Etcetera

Inka Pehkonen: Exotica

Otto Tammivaara: Plato

Päädyin ompelemaan aika ison osan sirkuksesta. Lycrahaalarit olivat ihan uusi tuttavuus meille kaikille, mutta hienosti se meni! 
I ended up sewing a big part of the circus. None of us have made lycra suits before, but it ended up great!


Vauhdikkaaseen sirkuskuvaan on hyvä päättää tämä postaus. Loput kisut seuraavassa osassa!
It's good to end this post to this speedy circus photo. You'll meet rest of the cats in next part!

4 kommenttia:

 1. Niin siistejä asuja! Monet osat kelpais mulle ihan arkikäyttöön XD Mut toisaalta... Tutut tulee aina penkoo mun vaatekaappia kun tarviivat naamiaisasuja, hah.

  Minuun vetoaa eniten tuo Mistoffelesin asu, kun vihreää ja hattu ^_^ Varmasti ollut tosi antoisaa tehdä asuja, kun nuo eivät ole mitään peruskuteita, mitä jossain muussa esityksessä voisi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset koko pukutiimiltä! Mistoffeles on kyllä mahtava, ehdottomasti omia suosikkejani myös! Yksi työharjoittelijoistamme vastasi asun ompelusta ja teki tosi hienoa jälkeä.

   Ja kyllä, tämä oli sellainen projekti etten tiedä mitä sanoa :D Olen todella otettu, kun sain olla tässä mukana!

   Poista
 2. Upeita asuja! on noissa ollut hirveä duuni, huh! Ei voi kuin hattua nostaa!

  VastaaPoista