lauantai 6. helmikuuta 2016

Lohtushoppailua

Työttömän arki on perseestä. Toistan, perseestä. Vaikka olenkin onnekkaammassa asemassa kuin useimmat, eli työni on myös harrastukseni ja harrastukseni ovat niin mielekkäitä ettei työtä luulisi juuri kaipaavan, on työllä niin iso sosiaalinen ja ammatillisitsetunnollinen (voiko näin edes sanoa?) merkitys, että pudotus työttömyyteen tuntuu joka kerta enemmän tai vähemmän pahalta. Tällä kertaa keikautus tyhjyyteen oli kamala, sillä olihan takana ehkä paras projekti ikinä. Olin kyllä jo toisena päivänä ystäväpariskuntani luona, jotka hetken ulinaani kuunneltuaan tekivät avokätisen tarjouksen: yläkerrassa on keittiö, ja keittiössä on niin paljon jekkua, rommia, jallua ja lantrinkeja kuin kehtaan juoda. Ja arvatkaa mitä?
Ei mulle edes ilmainen viina maistunut. 
Tilani oli siis vakava. Hyvin vakava. Täältä noustaisiin vain yhdellä tavalla, ja silmin samein aloin selaamaan Blackgroupin alennusmyyntiä. Eipä mennyt kauaa, kun tuhkassa näkyi pilkahdus ja tilini keveni hitusen.

On liki ennenkuulumatonta, että vaivaudun ostamaan hameen. Teen ne järestään itse, eihän kahjon mekontekijän tarvitse hikoilla sovituskopissa kun yksinkertaisia vaatekappaleita ompelee ihan ilokseen. Mutta tällä kertaa alehinta (15 euroa + pk) oli niin kova houkutus, ettei maksanut vaivaa alkaa kaavoittamaan ja ostamaan kankaita. Hyvännäköisiä pluskokoisia vaatteita irtoaa äärimmäisen harvoin tällaisilla rahoilla. Paketin avatessani vähän jännitti, sillä en juuri koskaan istu valmisvaatteisiin ylimitoitetun lantioni takia, mutta Collectifillä oli näköjään mitoitus kohdillaan. Hame on juuri sopiva ja materiaali (polyester-nailonsekoitetta) tuntuu ihan mukavalta, joskin olisi saanut olla aavistuksen paksumpaa ja huomasin jo toisen käyttökerran jälkeen yhden pienen nypyn, tätä ei siis auta kolhia teräviin reunoihin.Tällä on taipumus kiivetä aavistuksen kun kävelen, mutta niinpä kai kynähameilla aina, johonkin sen on liikuttava.
Kokonaisuutena tosi hyvä ostos ja katsokaas mua nyt!


2 kommenttia:

  1. Katsoinpa muuten ihan tismalleen samaa hametta Blackgroupilla ja monella muullakin sivulla. I. NEED. IT. Aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää on kyllä mahtava! Mä kyllä sain vetoketjun hajalle baarireissulla, joten jos tämän päädyt ostamaan niin suosittelen lämpimästi ompelemaan hameen yläreunaan hakasen tai napin ja lenkin, niitähän tässä ei siis ole ja vaikka vetoketju on ihan jees (ei piiloketju!) niin hammastus antoi periksi. Helppohan se on vaihtaa, ja voi olla että sain vaan jonkin maanantaikappaleen, mutta ehkä tuo pieni toimenpide pelastaisi.

      Poista