perjantai 19. helmikuuta 2016

Funeral party

Eilen oli Catsin hautajaiset, ja kyllähän siinä nyt tuli suru puseroon itse kullakin. Meillä oli railakkaat monttubileet, joihin kutsu saapui niin ajoissa että ehdin viimeistelemään iltapuvun, joka oli tarkoitus pukea ensi-iltaan. Olin ihan tosi ylipukeutunut, mutta niinhän mä olen aina! :D 
Yesterday was the last show of Cats, and we had funeral party. I decided to finish my evening gown. I was supposed to wear it at the premiere, but I did not have enough time to make it. And at the funeral party I was pretty overdressed, but what the heck, I'm always! :D 

50's inspired evening dress: handmade by me
Gloves: Ebay
Headband: Seppälä
Jewelry: random
Bag: vintage


Mulla ei ole ollut koskaan tarvetta ihan varsinaiselle iltapuvulle, ja vähän hämmennyin kun kävin läpi mekkokaappiani. Mulla on mekkoja joka lähtöön, myös se perus pikkumusta, mutta se onkin ainoa asiallisempi juhlava vaate jonka omistan. Muut ovat sitten lolitaa ja tutuja ja kaikkea ihme hörsellystä, joita kyllä rakastan mutta jotka eivät soveltuisi virallisempiin kemuihin. Ensi-illathan ovat teknisesti ottaen iltapukutilaisuuksia, joten päätin että tehdään nyt sitten yksi hieno mekko, joka materiaalinsa ja mallinsa ansiosta soveltuu myös iltatilaisuuksiin. Oikeastihan meillä ei ollut pukukoodia, sillä työryhmä on todella rento ja näyttelijät menivät esiintymisasuista kuoriuduttuaan normaaleissa vaatteissa. Pikkumustassakin olin ihan tarpeeksi hieno, enkä tuntenut oloani epämukavaksi. Mutta ei sitä tiedä, mihin elämä heittelee - jos nyt saan kutsun ystävän häihin, olen varautunut. 
I've never needed an evening gown, and when I rampaged through my closet, I was pretty confused. I have lots of dresses, even the little black one, but that is the only semi-formal wear I have. Rest of my dresses are lolita and tutus and stuff, and they are not proper for festive occasions. Premieres are usually black tie occasions, so I decided to make one dress fine enough for evening events. In fact we had such familiar and casual premiere party that clothing was the last thing on mind, and my little black dress was perfect. I didn't feel myself uncomfortable and yeat I was stylish. But you never know what life brings to you - if my friend invites me to the wedding, it's good to have a proper dress.


Jouduin vähän kertaamaan pukukoodia, ja tässä iltapuvun määritelmä: 
Kun kutsukortissa klo 18 jälkeen alkavaan tilaisuuteen lukee smokki tai tumma puku, nainen pukeutuu yksi- tai kaksiosaiseen iltapukuun, jonka malli voi vaihdella paljonkin tilaisuuden ja muodin mukaan. Epämuodollisempiin juhliin pikkumusta on tosi hyvä valinta, mutta mitä arvokkaampi juhla, sitä varmempaa on pukeutua pidempään pukuun. Iltapuku saa ulottua korkeintaan jalkapöydän päälle ja voi olla nilkkamittainen tai ballerinamittainen (polvet peittävä pohjepituus). Iltapuku voi olla myös juhlava housupuku. Materiaalin tulee olla juhlavaa, sillä kyseessä ei ole arkipuku. Kenkinä käytetään siroja avokkaita tai sandaletteja. Laukun tulee olla siro ja olkahihnaton. Jos iltapuvun kanssa tahtoo käyttää hansikkaita, niiden tulee olla kyynärpään alle ulottuvat, mikäli puku on nilkkamittainen tai pidempi. Ballerinapituisen puvun kanssa taas käytetään rannepituisia hansikkaita. Sukkahousujen tai sukkien tulee olla ohuet, samanväriset tai vaaleammat kuin kengät. Iltapuvun kanssa voi käyttää arvokoruja tai näyttäviä jäljitelmäkoruja. Hattu ei kuulu iltapukuun.
I had to repeat my aknowledge of black tie dress code. Sorry, I'm not translating some Finnish etiquette :D I don't think it has much difference in the Western world.


Valintani oli sifongista ja puuvillasatiinista valmistettu fiftarityylinen iltapuku. Puuvillasatiini on vähän siinä rajalla iltapukuun soveltuuvuden osalta, ja valitsinkin sen yksinomaan mukavuuden perusteella. Sifonki taas oli vahinko, sillä olin ajatellut helmaan taftia, mutta törmäsin tuohon Wexlerin tyhjennysmyynnissä ja väri oli niin herkullinen, että pakkohan sitä oli ostaa! Helmassa sai olla vähän särmää, joten leikkasin kahdesta kerroksesta eri pituiset ja jätin ne vähän epäsymmetrisiksi. Ja tietenkin tässä on pidempi pyrstö! Koristelin puvun pitsillä ja helmillä. 
I made my evening dress out of chiffon and cotton sateen. The latter is a so-so, evening dresses are supposed to be made of luxury materials, but I picked it because it's comfortable. Chiffon was an accident, I was thinking of taffeta, but I ran into that lovely colored chiffon and of course I had to purchase it! I love my hems with little edge, so I made two layers with different lengths and left them uneven. And of course dress has a longer tail! I decorated the dress with lace trim and pearls.


Asustin puvun arkiseksi, sillä ensinnäkään teatterin lavan takana ei saa käyttää kenkiä (etenkään kopisevia sellaisia) ja kävelin yöllä juhlista kotiin, joten en tahtonut laittaa ohuita sukkahousuja. Laukkuunkin piti mahtua muutakin kuin puhelin ja avaimet, joten valitsin ison vintagelaukkuni. En myöskään usko, että valitsisin erittäin juhlavaan tilaisuuteen harsollista hiuspantaani, sillä se on enemmän päivätilaisuuksien juttu ja muistuttaa liikaa hattua kokonsa puolesta. 
Mutta tällaisenaan puku on todella hauska, kävisi myös päiväjuhliin. En ole mikään 50-luvun ihailija mitä omaan pukeutumiseeni tulee, mutta juhlapukeutumisessa katsoin sen sopivan neutraaliksi mutta myös persoonalliseksi vaihtoehdoksi. Kuoppajaiset olivat niin rennot, ettei mistään vaatteista tarvinut välittää, mutta tunsin oloni hyväksi näin hienona ja aina välillä on kivaa larpata rikasta perijätärtä! 
I had everyday accessory with my dress. Firstly, we were not allowed wear shoes in theatre backstage (especially not heels because they make noise) and I walked home in the middle of the night, so I did not want to wear sheer tights. Also my bag was supposed to carry more than phone and keys, so I had my big vintage bag instead of small evening bag. At last, I don't think that I would wear my veiled headband in festive evening occasion, because it is covering enough for the daily wear and it looks too much like hat. But as it is this dress is very lovely. I'm not a huge fan of 50's what comes to my own style, but in semi-formal wear I figured it out both neutral and personal. The funeral party was so casual that clothing was again last thing in mind, but I felt good with dress this neat and once in a while it's fun to larp rich heiress!

2 kommenttia:

 1. Nätti asu! Ja hauskaa, että jopa hiusväri mätsää mekkoon! ^^

  Itselläni on kauhea kuumottelu siitä, että jos joskus kolahtaa postiluukusta hääkutsu, niin mitä ihmettä pukisi päälle. Kaikki mekkoni kun ovat mustia ja paineen alla shoppailu on jotain aivan hirveää. Jos jotain täytyisi löytää niin sitä ei varmasti löydy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ^^ Noo, asuhan riippuu ihan kellonajasta ja häiden luonteesta. Mustakin mekko on nykyään hyväksytty valinta, jos sen asustaa väreillä!

   Poista