sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Absinthe

"The green fairy wants your soul..."
Steampunk Absinthe Fairy costume: handmade by me


Tänä vuonna mentiin ei-kauhuteemalla. Tai no, onhan absinttikeiju aika pelottava hahmo jos oikein miettii :D Puvun materiaalimenekki on listattuna jotain ihan älytöntä. Tämä paketti sisältää:
♠ 18 metriä kankaita
♠ noin 200 sisaniittiä, kiinnitetty yksitellen vasaralla
♠ 3 kääntösalpaa ja 4 solkea
♠ 4 riikinkukon sulkaa
♠ purkillinen glitterliimaa ja toinen mokoma irtoglitteriä
♠ pitsisukkahousut ja rautalankaa siipiin
♠ 14 vaakunanappia
♠ 4 sukkanauhaklipsiä
♠ 4 isoa timanttia
♠ 8 metriä koristenauhoja
♠ 5 metriä satiininauhaa
♠ rintaneulan ja cameokorun
♠ vaahtomuovia hattuun
♠♠♠♠♠
This years Halloween costume was not a horror one. Oh well, I think absinthe fairy is kinda creepy creature :D I used a horrible amout of materials on this: 
♠ 18 meter of fabrics
♠ about 200 rivets, installed one by one with hammer
♠ 3 swing clasps and 4 buckles
♠ 4 peacock feathers
♠ a bottle of glitter glue and another bottle of loose glitter
♠ lace stockings and steel wire for the wings
♠ 14 shank buttons
♠ 4 garter clips
♠ 4 big diamonds
♠ 8 meters of decorative tape
♠ 5 meters of satin ribbon
♠ a brooch and a cameo
♠ some foam for the hat


Olen steampunkin suhteen ensikertalainen mutta olen ollut kiinnostunut tyylistä niin pitkään, että tiesin tasan tarkkaan miten sitä tahdon toteuttaa. Päätin ottaa ensimmäiseen asuuni mukaan perinteistä ruskeaa ja pronssia, koska niillä tekee itsensä helposti selväksi. Eniten sydämeni kuitenkin sykkii steampunkille, jossa ei ole yhtään ruskeaa. Koin kuitenkin, että ensikertalaiselle se voi olla vähän haasteellista ja valitsemani vihreän taftin kanssa ruskea ja musta pelittävät nätisti yhdessä. Vielä pieni ripaus turkoosia ja hopeaakin (sisarniittien kääntöpuoli sattui olemaan hopeinen, mikä aluksi harmitti, mutta nehän mätsäävät plansetin kanssa!) mahtui mukaan tuhoamatta väriharmoniaa, ja kokonaisuudesta tuli juuri sopivan rouhea! Mielestäni paras steampunk on aika sekalaista, eikä liian harkittua. Musta väri oli siinä mielessä pakkorako, että sitä vaatekaapissani on niin paljon ja koska omistin jo erinomaisen, pari vuotta sitten tekemäni korsetin, en nähnyt tarpeelliseksi tehdä tähän asuun uutta. Kengiksi valitsin mukavat nilkkurit, sillä kävelisin halloweenina paljon.
♠♠♠♠♠
I'm a beginner with steampunk, but I've been into the fashion such a long time that I knew excactly what to do with my outfit. I decided to include some brown color, although I love steampunk outfits that don't have any brown in them at all. But I felt like that would be a little too difficult for the beginner, and because brown went perfectly with green fabric of my choice and black, and even little amout of silver and turquoise, there was no need to hesitate. I love how it turned out! I think that best steampunk is somewhat assorted, not too clean and measured, and I think I managed pretty well with that. Including black colour was kinda necessary, because I have so much black in my wardrobe and I already had the perfect corset for absinthe fairy, so I did not want to make a new one. I picked comfy boots also, because I was going to walk a lot on Halloween.


Parasta oli pyrstön tekeminen! Laskoksista tuli juuri sellaisia kuin ajattelinkin. Ajattelin aluksi että ehkä pelkkä tutu riittäisi korsetin kaveriksi, mutta sitten minut valtasi halu tehdä pitkästä aikaa jotakin tosi hienoa. En ole sitten rokokoopukuni tehnyt itselleni kotiin mitään näin överiä. Ja koska ebaysta saa yllin kyllin halpaa taftia ties missä väreissä, en tarvinut enempää perusteluja. Ostin materiaalit keväällä, kun olin vielä töissä ja aloitin tekemään pukua syyskuussa. En laskenut työtunteja, mutta niitä meni tähän ihan hirveästi. Ehkä 100, kun korsetti lasketaan mukaan. Tein kaikki kaavat itse ja valmistin pukua muutaman tunnin kerrallaan muutaman päivän viikossa. 
♠♠♠♠♠
The best part was making the bustle! Pleats turned out so nice. At first I thought that maybe just a tutu will be enough, but then I ended up desiring something magnificent. I have not made anything so over the top since my rococo dress, and when I found cheap taffeta in every color from ebay, I did not need anymore reasoning. I purchased the materials on spring while I was still at work, and started making the gown in September. I did not count working hours on this, but I think I spend like 100 hours making this. I made all the patterns myself and sewed costume hour by hour.Meikiksi valitsin uv-reaktiivista kasvomaalia ja luomiväriä, vihreä-siniset räpsyt ja glitterigeeliä! Vihreä oli sitten tosi neonvihreä puvun hillittyyn vihreään verrattuna, mutta se oli oikeastaan aika hauska.
♠♠♠♠♠
For makeup I chose fluorescent face paint and eyeshadow, green and blue eyelashes and glitter! I think this green shade was too neon compared to gown, but it was actually pretty cool.Nyt kun puku on esitelty, kerron ensi kerralla halloweenhulinoista!
♠♠♠♠♠
The gown has now been presented, so next time I'll talk about Halloween party!

8 kommenttia:

 1. Kertakaikkiaan upea puku ja huh mikä työ sulla on ollut :D onneksi sentään aloitit ajoissa! :) ihanan väristä tuo tafti, juuri sellainen hyvä vihreä. Rakastan myös steampunkkia mutta en myöskään välitä hirveästi ruskeasta, se on jotenki tylsä väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tätä oli kyllä tosi mukava työstää, kun käsinompelua ja glitterin kanssa riehumista oli paljon. Sen kun katsoi sarjoja samalla :D Musta kokoruskeat asut on vähän tylsähköjä, mutta ruskea tehostevärinä toimii ihan hyvin. Seuraavaksi tahtoisin kokeilla sinistä tai violettia! Sulla oli se ihana punamusta asu!

   Poista
 2. Todella upea puku, voin vaan kuvitella mikä vaiva tuohon on uponnut :O Tykkään erityisesti juuri tuosta peräsimestä ja korsettikin on upea. Kaikki on niin hienoa ja ihanaa nähdä steampunkia muissakin väreissä kuin umpiruskeana. Pidän siitä tyylistä itsekin, mutta juuri se ruskea tökkii minulla :D

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kovasti kommentistasi! :) Teen harvoin mitään näin massiivista kotiin, joten otin tästä ilon irti! Valitettavasti tuo ruskea koristenauha oli aika heikkoa, se lähti purkautumaan toisesta reunasta (huonolaatuinen huolittelu, joka repesi irti) jo halloweeniltana ja pyrstön helmasta sitten roikkui lehtiä, pullonkorkkeja ja ties mitä roskaa x) Harmi, koska se on paljettien ansiosta kivan kimaltavaa nauhaa. Mutta palveli sentäs yhden illan, ennen kuin saan ostettua tilalle jotain vähän paremmin kestävää! :D

  En itsekään ikinä pukeutuisi kokoruskeaan asuun. Ymmärrän että ruskea on vähän niin kuin steampunkin pointti, mutta netin syövereistä olen kyllä löytänyt niin hienoja asuja kaikissa muissakin väreissä (jopa valkoisia hääpukuja), että ne kannustivat kokeilemaan jotain muuta pääväriä!

  VastaaPoista
 4. Huh! Saispa itsekin inspiraatiota tuollaisiin projekteihin :D Todella upea ja täydellinen vihreän sävy ♥

  Oon varmaan ainut joka tykkää ruskeastakin :D Ei se kyllä omassa kaapissakaan mikään hallitseva väri ole.

  VastaaPoista
 5. Kiitti! Njäh, suurin osa höyrypäistähän on ruskeaan päin, kun se on tyylin kulmakivi :D Mut ite kyllä mietin että varmaan muissa asuissa olisi tyyliin pronssinvärisiä koruja, niillä on niin helppo tuoda sitä antiikkisuutta ja steam-henkeä mukaan.

  VastaaPoista
 6. Ah! <3 Steampunkia ja absinttia!! Voiko enää paremmaksi mennä? xD
  Siis ihan älytön tuo tossa, mutta upea lopputulos. Värimaailma ja meikki ja siivet ja hattu ja kaikki näyttää tosi hyvältä! :D
  Tuli ompeluinnostus, kun sulla on tossa useempikin sellanen juttu mikä on ollu mulla tekolistalla ties kuinka kauan. :P

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Hauskaa kun voi itse joskus toimia ompeluinnostuksen lietsojana, säkin inspiroit mua paljon :D Muita asuja ajatellen viehätyin eniten bolerosta, tulin siihen tulokseen että pitää saada samanlainen mustana!

   Poista