sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Teetä!

Kerroinkin jo, että kävin Helsingin reissullani Ouncessa täyttämässä tyhjentyneen teekaappini. Sieltä tarttui mukaan kolme makua, joista nyt kerron tarkemmin. Rajasin tällä kertaa ostokseni kolmeen eri laatuun, sillä viimeksi tilaamani kuusi unssia oli turhan iso kerta-annos sellaiselle, joka ei juo teetä ihan joka päivä. Talvella teetä meni kyllä helposti se kaksi kuppia päivässä, mutta heti kun lämpötila kipusi pysyvästi 10 asteen yläpuolelle, alkoivat kuumat juomat lähinnä ällöttää. Viimeksi olen tainnut juoda kuumaa teetä vappuna, ja nyt kesällä päätin maistaa jokaista laatua myös jääteenä (joka btw on helppo ja herkullinen kesäjuoma).


Idän pikajuna
Laatu sisältää mustaa Ceylon-teetä, mustaa kiinalaista teetä sekä vihreää Taiwan-teetä maustettuna appelsiinilla, keltaisen ruusun nupuilla, punaisen ruusun terälehdillä ja kehäkukilla. Ajattelin alunperin ostavani yhden kokonaan vihreän laadun, mutta päätin aloittaa musta-vihreästä ja jättää vihreän ensi kerralle. Tämä oli todella positiivinen yllätys! Annoin pussin olla pari päivää pöydällä ja Idän pikajuna tuoksuu kaikista vahvimmalta, keittiöni oli täynnä kukkaistuoksua. Maku on ihanan kukkainen ja raikas. Päällimmäisenä maistuu pirtsakka maku, jota en tunnista - se on siis varmaankin kehäkukka, tai sitten kokonaisuus, onhan tässä kolmea eri teelaatuakin. Appelsiinia en havaitse ollenkaan, tuoksussa ruusu tuntuu hyvin. Mielestäni tämä on parempaa kylmänä kuin kuumana, kokonaisuus on jotenkin selkeämpi.


Irish whiskey
Noniin! Tämä laatu oli viimeksi tilatessani loppu, joten jäin nuolemaan näppejäni. Nyt sitä oli myynnissä, ja tämä on kerrassaan herkullista. Se sisältää intialaista ja kiinalaista mustaa teetä sekä viskillä maustettua karamellia. Tee tuoksuu vahvasti toffeemaiselta viskiltä, ja on ihastuttavan makuista: kuumana täyteläistä ja pehmeää, kylmänä vahvaa. Voisin kuvitella, että jos kylmään teehen kaataisi maitoa, tulisi mieleen Baileys. Ei sillä, että ensimmäisenä kaataisin teehen maitoa, minusta se on ällöttävää :D Minähän en edes pidä viskistä, mutta tämä tee on, no, ihanaa!


Pietarin taivas
Tämä sisältää Ceylonin, Kiinan ja Intian mustaa teetä, appelsiinin kuorta ja karamellia.  Hummhömm. En maistanut mitään muuta kuin mustan teen. Tuoksussa on hiukan karamellia, mutta se tai appelsiini ei maistu yhtään, vaikka haalin kuppiini muutaman palan molempia. Vain jälkimaussa tuntuu pieni häive appelsiinin kuorta. Ei eroa kylmänä. Kylmänä tämä kyllä uppoaa helpommin, on jääteenä ihan kiva muttei kyllä mitään verrattuna edellisiin. Sääli, sillä tee kuulosti todella herkulliselta.


Lopuksi hyvä neuvo nopeaan jääteehen: hauduta puoli kupillista (1-1,5dl, miksei enemmänkin jos tahdot juoda kerralla vaikka puoli litraa) teetä, poista lehdet, makeuta jos huvittaa ja kaada lasiin jossa on paljon jäitä. Tee jäähtyy välittömästi jääkylmäksi. Ensi kerralla joko Tampereen seikkailuja tai ysäribileitä, kumpi nyt ekana ehtiikään!

4 kommenttia:

 1. Täytyy joku kerta ostaa tuota Idän pikajunaa, kuulostaa niin hyvältä! :) Irish Whiskey on minulle entuudestaan tuttu ja yksi kestosuosikeista. Harmi tuo Pietarin taivas. Samanlainen pettymys oli myös Ginger Ale, hyvä perustee, mutta ei minkäänlaista nimeensä viittaavaa makua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ginger alea ostin itsekin viimeksi ja jäi juomatta. Mulle tuli siitä mausta mieleen eräs rehu jota mummo syötti lehmille, tee maistui siltä tuoksulta :D Onneksi Ouncen pettymysteet taitavat olla tosi harvassa!

   Poista
 2. suosittelen musta-vihreistä metsämansikkajäätä hurmaavan hyvää! :D Sanquinello on myös suosikkini. Tää litkii nimittäin kesälläkin(niin mikä kesä??) ainakin sen pari pannullista teetä päivässä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suosituksista! Harkitsin itsekin metsämansikkajäätä, ehkä ensi kerralla!

   Poista