maanantai 27. heinäkuuta 2015

#rantakunnossa

Tällä kertaa vähän erilainen ompelupäivitys. Tein kesän alussa itselleni 50-luvun henkiset bikinihousut ja tuunasin vanhan yläosani uuteen uskoon. Samoihin aikoihin sain kuulla rantakunnossa-kampanjasta, joka haastaa kaikenikäiset ja -kokoiset suomalaiset ottamaan uikkariselfieitä rannalla. Jokaisella on yhtäläinen oikeus nauttia kauniista kesäpäivistä rannalla häpeämättä itseään, sillä nykyiselle ulkomuodolle ei kukaan juuri tällä hetkellä voi yhtään mitään. Yhtä hyvin voi olla armollinen ja pudottaa sen pyyhkeen. Haluan korostaa sitä, että tämän postauksen tarkoitus ei ole ihannoida lihavuutta. Tarkoitus on nauttia kesästä omana itsenään, sillä jos syyllistäminen, nöyryyttäminen ja pilkka todella hävittäisivät raskausarvet (oli niiden syynä lapsi tai ei), löysän ihon, liikakilot, epätasaisen värisen ihon, epäsopusuhtaisen ruumiinrakenteen tai muut asiat, joita vastaan taisteleminen on useimmiten puhtaasti bisnestä, ei kenelläkään olisi näitä pikku vikoja ja kauneusihanteita luova yhteiskunta olisi pian täysin työtön sillä saralla. Ja tiedän, että ihan samoja paineita luodaan alipainoisille. "Real woman have curves!" Se on yhtä väärin. Musta me kaikki ollaan aitoja.
This is a little different sewing post. When the summer began, I made myself a 50's style bikini shorts and modified my old swimming bra with same fabric. At the same time I heard of rantakunnossa-campaign, which challenges Finns all age and size to take some bikini selfies at the beach. Everyone has the right to enjoy beautiful summer days at beach without a shame, because you simply can't change what you are right now. You can hide behind the towel or simply show yourself some mercy and drop the towel. I want to make clear that the point of this post is not fat glamorizing, the point is to enjoy summer the way you are. If bullying, humiliating and accusing really made fat people thin, nobody would be fat. Or have scars, loose skin and such little problems. And I know the amount of pressure towarded to thin people as well. "Real woman have curves!" That is so wrong. We all are real.

Mulla on ollut tämän vuoden ajan parempi olo itseni kanssa kuin koskaan. Monet ovat sitä mieltä, ettei näin lihavalla ole oikeutta pitää itsestään. Mä taas sanoisin, että lempeys itseään kohtaan kannattaa: olen saanut korjattua ruokavaliotani ja pääongelmaa eli suhtautumistani ruokaan huomattavasti terveemmäksi nyt, kun vilpittömästi pidän itsestäni ja tahdon olla itselleni hyvä. Sopusointu itseni kanssa näkyy näissä kuvissa, mulla oli oikein mukava kesäilta järvessä! Osallistu sinäkin: http://www.rantakunnossa.fi/lahde_mukaan
In this year I have felt better with myself than ever. Most of people tend to think that someone this fat does not have the right to love herself. But I'm saying that kindness to myself rewards: I have finally made some progress with fixing my diet and the main problem, the way how I relate with food now, when I honestly like myself and I want to be good to myself. I think you can see the harmony I feel in these photos. I had a lovely summer evening in the lake! 
4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja itsevarmuutesi huokuu näistä kuvista ^_^ inhottavaa kun ihmiset keskittyvät liikaa toisten vikojen etsimiseen sen sijaan että voisivat arvostaa toisia sellaisena kuin ovat, luonnehan se pitäisi olla ihmisten tärkein asia, ei se miltä ulkoisesti kenenkin mielestä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Haters gonna hate, valitettavasti aina on niitä joista on kivaa pilata tuntemattomien päivä. Siksi tällaiset kampanjat ovat hyvä asia.

   Poista
 2. Ihanan malliset bikinit! Tein itselleni eräs kesä sellaiset söpöt pilkulliset, mutta jotain meni pieleen ja huomasin Samoksen altaissa uiskennellessani, kuinka alaosa lähti karkaamaan kerta toisensa jälkeen ja rintaosuuskin lörpötti iloisesti :'D Auringonottotarkoituksessa sentään pysyvät päällä. Oliko sulla näihin kaavat vai miten sait muodon noin istuvaksi?

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! Tein nämä tosiaan kaavojen kanssa, nämäkin ovat yläreunasta vähän löysät. Ne saisivat tulla ihan rinnan alle mutta meinaavat valua aina vähän. Uikkareiden kaavoitus on yllättävän haastavaa sen jouston kannalta, vaikka nämä ovat mua 10cm pienemmät niin olisivat saaneet olla vielä napakammat. Haha voi ei, mä en ton takia uskalla käyttää mitään halpis nirunarubikinejä kun on pari kertaa käynyt uidessa hassusti niiden kanssa! :D

  VastaaPoista