lauantai 6. kesäkuuta 2015

Dragon Queen

Puhuin aikaisemmin keskiaikaprojektista töissä. Tässä se nyt on, iloni ja ylpeyteni! Tämä postaus sisältää paljon paljon kuvia!
I made medieval dress at work (ca 14th century). Here it is, my pride and joy! This post has lots of photos!


Cotte on diagnosoimatonta materiaalia jossa on luullakseni edes vähän puuvillaa, surcot villaa ja henninin huntu pellavaa. Villa ja pellavahan ovat oikeita keskiaikamateriaaleja, joten tämä meni hauskasti yksiin. Olen henninistä ihan todella ylpeä, en rehellisesti sanottuna uskonut että siitä tulisi noin hieno. 
I don't know what material cotte is, but I think it has cotton in it. Surcot is made of wool and the veil of hennin is made of linen. Wool and linen were used on 14th century, so I'm pretty satisfied for the results. I am especially proud of the heart shaped hennin. To be honest I didn't think I could make it so nicely.


Tämä on ihan 5/5 puku. Väriyhdistelmä on tosi herkku. Tästä tulee mieleen lohikäärmeet ja ilkeät kuningattaret mutta toisaalta myös viehkeät linnanneidot. Näin hieno puku ansaitsi kunnon kuvaukset, joten pukeuduin siihen ja ajoimme Hollolan keskiaikaiselle kirkolle. Kaikki kuningatarhommat ovat luonneroolejani, joten tällaisiin hepeniin pukeutumista ei tarvitse kahta kertaa miettiä.
I just love this costume. Colours are so nice. This remainds me of dragons and evil queens, but also fair maidens of castles. Costume this nice deserved great photoshoot, so I dressed up and went to middle age church of Hollola. All things that include being a queen fits me pretty well, so it's great that I can do it sometimes.


Kuvista tuli tosi makeita! Yllätyin tosi paljon, kun katselin niitä jälkikäteen. En ole mallina kovin hyvä, vaan aika jäykkä ja olen aina ajatellut, että mulla on tasan yksi ilme. Tämän puvun kanssa olo tuntui aluksi aika jähmeältä, suurimmaksi osaksi siksi etten meikannut kulmia ja ripsaria enempää ja olin hyvin tietoinen siitä, että silmäni häviävät päähän. Enhän töihinkään ikinä meikkaa sen enempää, mutta jotenkin yhdistän mielessäni kuvaukset ja vähän paremman meikin niin vahvasti, että olo tuntui hyvin paljaalta huolimatta siitä, että aidon näköisen keskiaikapuvun kanssa vahva meikki näyttää mielestäni aika halvalta. Mutta hyvin pian vapauduin ja joissakin kuvissa on ihan mieletön tunnelma. En pyrkinyt tietoisesti esittämään mitään tiettyjä tunnetiloja, vaan pyrkimykseni oli esiintyä arvokkaana. Mutta joissakin kuvissa on niin vahvoja tunteita, että katsoin niitä aluksi monttu auki :D En tiennyt, että osaan näyttää tuolta! Olen monissa niin tuikea ja totinen, että näytän vähintäänkin julistavani sotaa vastenmieliselle vieraalle vallalle. Jotkut taas ovat hyvin haikeita ja toisissa huoun tyyneyttä.

These photos are awesome! I was really surprised when I saw them. I'm not very good at modelling, I'm kinda stiff and I have always thought that I have only one face. And I felt really stiff with this costume, mostly because I did not wear make-up excluding some eyebrow pen and mascara. I was very aware of my eyes and how they disappear on my head without liners and eye shadow. At work I'm always wearing the same amount of make-up without any personality crisis, but I think that photoshoots and good make-up are so connected, that I felt naked regardless of the fact that strong make-up looks cheap with authentic medieval dress. But pretty soon I felt myself more comfortable and there is a great atmosphere in some photos. I did not aim at certain feelings, I just wanted to look dignified. But there are such strong feelings in certain photos, so I could just stare when I saw them :D I was not aware I can look like that!

Suosikkia on ihan kamalan hankala valita! Ehkä porraskuvat vievät tunnelman puolesta voiton. Mistä sinä pidät eniten?

It's so hard to choose which one I like best! Maybe the ones in stairs because of the atmosphere. Which one is your favourite?

All photos: Anne-Mari Kuronen / Kostyymi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti