perjantai 6. maaliskuuta 2015

Yhtä sirkusta

Tervehdys ja tervetuloa, uudet lukijat! Näin alkuun tiedotankin nimimerkin muutoksesta. Tästä lähtien nimimerkkini on Mad Dressmaker. Olin blogin luomisvaiheessa, tuossa puolisentoista vuotta sitten, sen verran hätäinen etten miettinyt nimiä loppuun asti ja olin aika varma, että muutan sekä nimimerkin että blogin nimen. Mutta päätin myös, että vaihdan ne vain kerran. Jatkuva nimen vaihtaminen ei ole kovin hyvä. Pääsin sitten mukavaan sopusointuun itseni kanssa, ja Mad Dressmaker on itseäni erittäin hyvin kuvaava nimimerkki. Kuten myös Art of the dress blogin nimenä. Pahoittelut jos tämä sotkee mielikuvia, toivottavasti totutte tähän pian!

Tämä postaus käsittelee jälleen työbisneksiä. Viimeistelin uusimman työni, jonka aloitin jo viime vuonna mutta joka aina keskeytyi, kun väliin tuli muita, kiireelliseempiä töitä. Tarina tämän synnylle oli se tavallinen: meillä ei ollut yhtään oikein selkeää, naisellista sirkusasua, joten sellainenhan piti valmistaa! Kukin saa itse päättää, mikä sirkushahmo tämä on. Itse näkisin tämän leidin kiikkumassa katonrajassa nuoralla kävellen tai temppuilemassa maneesia ympäri laukkaavan hevosen selässä. Kangasvalinta ja värimaailma takaavat sen, että ensimmäinen mielikuva varmasti joka iikalle on sirkus!


 Tässä oli aika paljon työtä, osia kun on neljä, mutta se oli äärimmäisen hauskaa ja lopputulos on sellainen kuin toivoinkin. Pidän etenkin tuosta boleroviritelmästä ja hatusta, jonka tein taas kaavoista asti itse. Bolero nyt ei kauheasti näy, kun mallilla oli niin pitkät (ja ihanat btw) hiukset, mutta se on käytännössä leveä röyhelö joka peittää kädentiet sopivasti.


Tykkään älyttömästi sirkusteemaisista jutuista. Hameen ja boleron malli on alunperin itselleni mietitty, kun löysin täydellistä kangasta samantyyliseen kokonaisuuteen. Teen siis saman työn uudestaan kotiinkin! Sirkusasuja kysellään meiltä silloin tällöin, joten jos aikaa vaan riittää, olisi kivaa valmistaa useampikin. Taitava työharjoittelijamme valmisti jo pellen asun, joka on tarkoituksella hyvin samannäköinen kuin Stephen Kingin luoma tappajapelle Pennywise. Loistava siis myös halloweeniksi!


Otin kuvat itse. Käytössä on Canon Powershot SX-600 HS, joka ei tietenkään ole järkkärin veroinen, mutta jolla saa oikein kelpoja kuvia. En ole ennen kuvannut oikeastaan mitään, joten sitäkin oli kiva opetella! Meillä ei ollut käytössä ylimääräisiä valoja, joten jouduimme menemään kattolamppujen armoilla ja virittämään "studion" melko ahtaaseen tilaan, josta johtuen kuvakulmat ovat vähän vinksallaan. Kummallakaan ei ollut paljoa liikkumavaraa :D Ja yhtään pidempi malli ei olisi kuvaan edes mahtunut. Talossa on kyllä iso sali, jossa on ennenkin pidetty kuvauksia, mutta se on aika pimeä ja ilman ammattimaisia vehkeitä ja kuvaajaa en edes harkitse. Tässä vain kävi niin, että kuvissa oli valoa vähän liikaakin, jotkin kohdat ovat selvästi palaneita. Käsittelin niitä kyllä hiukan, mutta kai sitä pitää ensi kerralla keksiä taas parempi kuvauspaikka.Ensikertalaisuuteni huomioiden olen näihin kuviin aika tyytyväinen. Jalusta tosin olisi ollut kova juttu, nyt osa kuvista vaikuttaa pikkiriikkisen heilahtaneilta. Värit ovat onneksi samat kuin elävässä elämässäkin ja tällä kertaa vaivauduin jahtaamaan teemaan sopivaa rekvisiittaa ja miettimään mallille sopivia poseerauksia, jotka totta tosiaan parantavat yleisilmettä huikeasti. Taustan värikin oli huolella mietitty, hattaraa kun sirkuksessa pitää olla!Käytin kahdessa seuraavassa kuvassa kameran toy camera-asetusta, joka on sirkuskuvissa ihan paikallaan. Näissä kuvissa liika valo näkyy erittäin selkeästi, mutta halusin silti käyttää näitä, sillä poset ovat ihan mahtavat! Harmi, etten tajunnut ottaa kuvia normaaliasetuksilla.Vuokraamossa leijui kuvausten jälkeen herkullinen popcornin tuoksu, jonka asiakkaatkin huomasivat. Kuvausten jälkeen tietty herkuttelimme! Kuvasimme myös omaa popparimekkoani, sillä mulla ei ollut siitä kuin yksi kuva Desuconista. Siitä teen ihan oman päivityksen, sillä kuvia oli tässäkin jo mukavasti.6 kommenttia:

 1. istuvana tää hahmo toi mieleen Maija Vilkkumaan jonkun taiteellisen musiikkivideon =)

  VastaaPoista
 2. Nyt kun sanoit niin tajusin, että on tuossa ilmeessä yhdennäköisyyttä havaittavissa :D Itse olen Maijaa kuunnellut viimeksi ala-asteella, mutta varmasti juuri niihin aikoihin on voinut syntyä jotain joka tekee tuosta posesta niin tutun!

  VastaaPoista
 3. Upealta näyttää! Tuli ihana tunnelma näistä kuvista! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Mullekin tuli ihan hattaran tuoksu nenään ja aloin kuulla sirkusmusiikkia kun katsoin näitä kuvia ekaa kertaa :D

   Poista
 4. Ihan mieletön! Kaikki sirkusteemat = <3<3<3 Mulle tuli mieleen että tuo voisi myös heilua jossain Poets of the Fallin musavideossa ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia! :) Tämä on kyllä sopivan synkeä oikean meikin kanssa, sopii vaikka millaisiin menoihin.

  VastaaPoista