maanantai 23. maaliskuuta 2015

Sälää ja haaste

Otin itseäni niskasta kiinni ja tein sen, mitä on pitänyt tehdä, öh, vuosia. Nimittäin puseron. Mulla on monta mekkoa ja tulossa on korkeavyötäröisiä hameita, ja ne kaikki vaativat kaverikseen kivoja paitoja. Yhdellä en tule vielä pärjäämään, mutta tämä on alku. Halusin tehdä jotakin naisellista ja söpöä, mutten liian lapsellista. Makuni on muuttunut sen verran, että alan pikkuhiljaa kallistua enemmän sellaiseen eleganttiin puoleen ja se on kaapissani valitettavan aliedustettua. Pidän edelleen hörhelöistä ja käytän töissä ja arkisin niitä perushameita, mitä olen tehnyt, mutta astetta aikuisempi linja ei ole yhtään pahitteeksi. Pelkäsin tämänkin paidan olevan vähän liian ällö, mutta korkea kaulus tekee tästä sellaisen vähän tätimäisen, etenkin kun olen niin rintava. Joskus taisin uhkailla, että sitten isona haluan pukeutua kuin viktoriaaninen vanhapiikatäti. Tästä on hyvä aloittaa :D Seuraavaksi haluan tehdä hyvin samanlaisen paidan, jossa on pitkät lampaanlapahihat. Ja mustavalkoisen Wednesday Addams-paidan.

Tästä yksilöstä tulee kuvia päälläni myöhemmin. Tästä tuli oikeen kiva! Kädentien istuvuus ei ole täysi kymppi mutta jatkan jännittäviä kokeiluja ensi puseron parissa. Tästä tuli aavistuksen lyhytkin makuuni, mutta se on onneksi helppo paikata röyhelöllä joka istuu paidan yleisilmeeseen paremmin kuin hyvin. Kauluksesta tuli tosi kiva ja nuo miehustan röyhelöt ovat hyvä lisä muuten simppeliin malliin. Miehusta näköjään oli kuvassa vähän vinossa, oikeasti röyhelöt asettuvat ihan suoraan. Jätin toistaiseksi puseron loppusilityksen väliin, kun saatan tosiaan lisätä sen hörhelön ja silloin tiukkaan silitetystä helmakäänteestä on vain haittaa. 

Vaatekaappini vaikutti vähän ahtaalta, ja aikani pöyhittyäni huomasin tehneeni monta hametta, joita en sitten juuri käytä. Ne ovat malliltaan vähän huonoja tai  muuten vaan eivät enää niin kivoja. Koska käyn kaappiani vähintään kerran vuodessa läpi ja raivaan pois kaiken, mihin en ole koskenut, päätyivät hameet hukkakasaan. Itse tehdyillä nyt on kuitenkin aina oma tunnearvonsa, joten en viitsinyt viedä niitä kirpparille. Etenkin kun kaksi kaappiin jäänyttä hametta olivat ihania ulkomailta tilattuja printtejäni, lohikäärmettä ja tyttöpääkalloa. Päätin sitten tarttua ratkojaan ja tehdä hameista sellaisia, joita varmasti käytän ainakin töissä. Viime aikoina olen alkanut viehtyä hameisiin joissa on pitkittäiset leikkaussaumat, mutta perinteiset, suorakaiteista kasatut "tier"-hameet ovat todella näppäriä työ- ja arkivaatteita, sillä niiden kanssa voi käyttää tavallisia t-paitoja. Ja kun alin kerros on jotain nättiä printtiä, on hameessa kivaa ilmettä.


+


=


Tämä pitäisi vielä pestä, jotta jäljet vihreästä röyhelöstä ja sen alle kerääntynyt pöly haihtuisivat paremmin ja kuminauhat ovat virittämättä. Mutta joo, hyvin perinteinen hame siitä tuli. Nuo lohikäärmeet ovat vain liian ihania <3 Käsittääkseni tämä printti on loppuunmyyty, mutta jos vielä löydän sitä, ostan todellakin lisää! Haluan tehdä tästä pari mekkoa lisää. Vaikka olen käyttänyt tästä tehtyä halterneck-mekkoani paljon kolmen vuoden aikana, se on edelleen todella hyvässä kunnossa ja herättää ihastusta aina kun ulkoilutan sitä.


Tyttökallohame (ihan samanlainen kuin lohari) saa saman käsittelyn, ja taidan parittaa sen tämän hameen kanssa. Tämä on söpö mutta jotenkin epäsopiva nykytyyliini.


Sain Liebster award-haasteen Elisabet Addamsilta. Ideana on tuoda esille lukijamäärältään pienempiä blogeja (0-1000 lukijaa). Haastetun pitää vastata 11 kysymykseen ja keksiä omat kysymykset, jotka laittaa eteenpäin. Tässä mun vastaukseni: 

1. Mikä on suosikkiherkkusi?
Suklaa!
2. Oletko enemmän aamu- vai yövirkku?
Iltaihminen ehdottomasti. Yöllä on kivaa pelata ja lukea ja parhaat ideat tulevat öisin!
3. Mikä on paras lukemasi kirja?
Satojen joukosta on tosi vaikea valita parasta. Eiköhän se itsestäänselvyys LOTR vie kuitenkin voiton. No okei, Robin Hobbin Näkijän taru sekä Lordi Kultainen (kaksi trilogiaa) yltävät todella lähelle.
4. Tykkäätkö käydä museoissa?
Ei oiken tule käytyä, joku pukuhistorianäyttely kyllä voisi kiinnostaa. Taideihmisiä en ole.
5. Minkä vaatteen ostit viimeksi?
Ihanan mustan henkselihameen Hennesiltä. Ostan sieltä suht harvoin, mutta tuota en voinut ohittaa.
6. Mikä innosti sinut bloggaamaan?
Mulle blogi on yksi mittari itsearviointiin. Sen avulla on helppo seurata kehitystä ja sitä, mitkä ideat toimivat ja mitkä eivät. Siksi paasaankin yleensä aika paljon vaatteideni teknisestä puolesta. Tokihan bloggaan myös siksi että haluan tuoda omaa osaamistani esiin, ompelu on varmaan ainoa asia jossa koen olevani oikeasti melko hyvä ja samanhenkisiä ihmisiä postaukseni kiinnostavat varmasti.
7. Toimitko impulsiivisesti vai suunnitelmallisesti?
Sekä että. Välillä aikataulutan ja suunnittelen niin että teen kaikki hulluksi, joskus taas teen hetken mielijohteesta isojakin päätöksiä.
8. Miten kuvailisit tyyliäsi?
Öäh. Tämä on aina vähän vaikeaa, kun tykkään niin erilaisista tyyleistä :D Olen ihan ilmiselvä punkki jo tukankin puolesta, tykkään niiteistä ja pätseistä, mutta tyylissäni on myös melko lapsellisia ja samalla aikuismaisia elementtejä. Röyhelöt ja rusetit ovat sulassa sovussa korkojen ja simppeleiden leikkausten kanssa. Musta voisi varmaan käyttää ilmaisua "komea nainen", vanhempi sukulaiseni itse asiassa niin joskus sanoikin.
9. Minkä elokuvan katsoit viimeksi?
Tim Burtonin Liisa Ihmemaassa.
10. Pidätkö salmiakista?
Rakastan salmiakkia! Pehmeää salmiakkia ja kovaa salmiakkia ja suolaista salmiakkia ja lakritsista salmiakkia. Ja salmiakkijäätelöä ja ihan kaikkea mustaa.
11. Minne haluaisit matkustaa?
Japaniin.

Blogini lukijat saavat haastaa itsensä, jos siltä tuntuu. Musta on kivaa vastaanottaa blogihaasteita silloin tällöin, mutta en ole hyvä välittämään näitä eteenpäin jollekin tietylle henkilölle. Jos tahdot tähän vastata, tässä kysymykseni:

1. Mikä on suosikkisi fantasiaolennoista? 
2. Mikä on hauskin kömmähdyksesi?
3. Pidätkö pukuhistoriasta / mikä on suosikkiaikakautesi? 
4. Oletko joskus katsonut toista silmiin veden alla? 
5. Millainen oli viimeisin unesi?
6. Minkä puolueen edustaja saisi äänesi eduskuntavaaleissa? 
7. Mihin laitteeseen ryntäisit ensimmäisenä huvipuistossa?
8. Mikä olisi supervoimasi?
9. Pidätkö panssarivaunuista? Jos pidät, mikä on suosikkisi?
10. Missä olet nähnyt kauneimman maiseman, minkä muistat?
11. Mitä ostaisit juuri nyt, jos saisit mitä tahansa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti