maanantai 16. helmikuuta 2015

Child of the blue

Olipahan Desucon! Tämä oli ensimmäinen k-18 coni johon osallistuin. Tykkäsin hurjasti, meno oli vapautuneempaa ja rennompaa myös ohjelmanpitäjien osalta kuin kesällä. Samalle viikonlopulle osui myös Slipknotin keikka, mikä oli vähän ikävä juttu conin kannalta - en voinut valvoa kovin myöhään, kun piti miettiä jaksamista keikalla, ja sunnuntaina en sitten jaksanut osallistua coniin enää ollenkaan, kun lauantaina vähän olut maistui ja aamuyhdeksän herätys tuntui ihan murhalta. Päälle toki sitten se, että viime viikko oli töissä ihan hullu, joten olin väsynyt jo valmiiksi. No, sunnuntaina olisinkin tahtonut seurata vain AMV-kisaa, joten menetys ei ole kovin iso, videot varmaan ladataan tuttuun tapaan Youtubeen. 

Perjantaina aloittelin avajaisilla ja siirryin siitä Rakuen Tsuiho-elokuvanäytökseen. Tämä oli ainutkertainen tilaisuus. Sai katsoa Suomessa ennen esittämättömän elokuvan ja lisäksi kuulla sen jälkeen elokuvan ohjaajan, käsikirjoittajan ja tuottajan mietteitä teoksesta. Cyber ei ole ihan ominta alaani, mutta pidin leffasta. Herrat Urobuchi, Mizushima ja Noguchi kertoivat että leffaa tehdessä oli tosi hauska miettiä, missä kohdissa voisi näyttää sankarittaren pyllyä. :D 
Leffan jälkeen hengailin tovin ympäriinsä ja menin sitten seuraamaan BL-luentoa, joka käsitteli seksuaalista väkivaltaa BL-mangassa. Aihepiiri oli rankka, mutta siihen nähden luennoitsijalla oli sopivan humoristinen ote. Sen jälkeen siirryin yläkertaan, jossa olivat perjantain "iltabileet" eli leppoisaa hengailua ja drinkkejä. Madoka-fanina QB-drinksua piti maistaa. Arvostin sitä että animetapahtuma näkyi anniskelussakin. Eren-drinkin kuvassa oli totta vieköön Eren hyökkäämässä jättimäistä jekkupulloa kohti. 

Sitten perjantain asua! Tein uuden korsetin merenneitoteema mielessäni. Tämä oli melko haastava projekti, sillä halusin vaakasuunnassa puoliksi pitsitetyn korsetin. Monesti osittain pitsitetyissä korseteissa pitsistä on tehty erillinen vyö, joka on joko ommeltu tai liimattu korsetin pintaan. Päätin tehdä homman kunnolla, eli laittaa kaavan puoliksi ja tehdä pitsin kohdalle sauman. Se oli oikea riesa, sillä kohdistaminen oli melko haastavaa, mutta onnistuin siinä melko hyvin. 
Toinen uutuus oli tuplaluukujat. Päätin tehdä ne, sillä kaapissa oli hirveä määrä 7mm spiraaliluuta, joka on yksinään mun kokoiselle turhan ohutta mutta tuplaluutettuna oikein pätevää kamaa. Lopputulos on joustava, mutta todella tukeva. Mutta ompelu oli vähän rassaavaa, sillä luukujat pitää aloittaa ompelemalla tikki ommeljuovaan kahden kerroksen läpi (oikeasti aika haastavaa, sillä en saa korsetin puolikkaista ikinä millilleen samankokoisia) ja vasta sitten voi ommella luukujien sivut. Niin, ja sitä ennen saumanvarat on toki tikattava sivuun, eli yhdessä saumassa on aina 4 näkyvää ommelta. Sain korsetin menevän tasan ihmeen hyvin, mutta jatkossa pitää vain olla entistäkin tarkempi kasausvaiheessa. Pienetkin heitot näkyvät heti. 
Lopuksi viimeistelin komeuden liimaamalla pintaan strasseja. No, se meni päin petäjää, sillä nämä "hotfixit" eli silitysraudalla kiinnitettävät eivät todellakaan pysy kiinni. Sain jo 5 strassia irti, eikä kuumaliimakaan auttanut asiaa. Ne perkeleet olivat vielä kalliita, 20 kappaletta (tai jotain) maksoi melkein 6 euroa... Olisi pitänyt tajuta tilata etukäteen, kun Lahden valikoimat ovat mitä ovat. Strassit on kai pakko vain ommella, varmaan kangasvalinta (taftia) vaikutti osaltaan kiinnittyvyyteen. Lopputulos on irtoilevia strasseja lukuunottamatta todella miellyttävä, ainoa mitä olisin voinut ajatella oli tikkauslangan väri. Ompelin kaikki tylysti mustalla, kun sitä on korsetissa muutenkin, mutta 4 mustaa tikkiä/sauma on vähän sotkuisen oloinen. 

Korsetti ja tutu: itse tehty
Paatti: tuunattu
Paita: Gina Tricot
Sukkahousut: Lindex
Kengät: kirppari
Kaulakoru: eBay

Sukkahousujen päälle puin ihanat röyhelöpöksyt vilauttelua estämään, tutu kun on hyvin häilyväinen. Naisellisin vaatekappale ikinä! Keesistäni sain tupeerattua mukavan myrskyisän aallokon. Paatti sai päivän aikana kyytiä ja jouduin vaihtamaan sen paikkaa pari kertaa, kun se meinasi upota :D 

Don't dive too deep
Too deep into to the sea...
(Xandria - Mermaids) 

Studiokuvat: Kyuu Eturautti
Ensi kerralla Desulauantai ja mooglemaisia asioita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti