sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Madame Red

Nyt olisi taas vuorossa työjuttuja. Puvustosta uupui kapakkatyttö, joten sellaisen suunnittelin. Tämä tuli juuri sopivaan aikaan, sillä yksi tämän vuoden suosituimmista pikkujouluteemoista on villi länsi. Puhuin eräässä aiemmassa postauksessani hienosta punamustasta raitakankaasta, josta ajattelin tehdä merirosvopuvun. No, sellainen tästä tulikin - tämä sopii yhtäläisesti sekä sekä piraatille että saluunaneidolle asusteita vaihtamalla. Puvusta tulikin heti suosittu, se on koko ajan vuokralla. 

Suunnittelu- ja kaavoitustyö on omaani, mutta työharjoittelija ompeli korsetin ohjauksessani. Hän ei sitä välttämättä pääse koulussa koskaan tekemään, sillä vaatetusalan opinnot Lahdessa ovat muuttuneet aika radikaalisti. Päätin siis olla harvinaisen kiltti ja ulkoistaa mielipuuhani. Pyrin muutenkin olemaan mahdollisimman reilu työharjoittelijoille ja hemmottelen ne sitten pilalle. Niitä iänikuisia silittämisiä ja korjausompeluita on aina, välillä pitää tehdä jotain hauskaakin! 

Korsettia ei ole tehty mitoilleni, vaan se on tehty melko standardimaisesti 80cm vyötärölle, jotta sopii mahdollisimman monen kokoiselle. Aikomukseni on tehdä ainakin toinen korsetti, josta tulisi huomattavasti pienempi hoikkia naisia ajatellen. Pukujen kokojen valitseminen onkin aina yhtä arpomista, sillä ikinä ei voi tietää minkä kokoinen ihminen haluaa juuri tietyn puvun. Nyrkkisääntönä meillä on kuitenkin se, että tehdään mahdollisimman paljon oikeasti reilun kokoisia vaatteita, sillä hoikille tavaraa on puvustossa valmiina jo aivan hirveästi. Mutta kunnon korsetit ovat sellaisia kestosuosikkeja, että niitä voi tehdä useamman kokoisen. Tämä yksilö on asianmukaisesti valmistettu jämäkistä materiaaleista ja tuettu teräsluin. Olkaimet saa irti. 

Hame on säädettävä ja siihen saa vaihtelua alushameita vaihtamalla. Paidassakin on säädettävät kuminauhat. Tämä raitakangas on aivan ihana! Sitä jäi vielä reilusti, joten pitänee miettiä mitä muuta siitä keksisi... Tavoitteenamme on keksiä puvuille nimiä palvelun ja oman työskentelymme helpottamiseksi, joten tästä tuli Kuroshitsujin hengessä Madame Red. Sopivampaa nimeä saa hakea! Väsäsin pisteeksi iin päälle vielä pikkuhatun punaisella strutsinsulalla.


2 kommenttia:

  1. ihana puku jällee kerran, en ihmettele yhtään miksi on koko ajan vuokralla :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! (: Tämä on kyllä hauska, meillä saisi olla enemmäkin tällaisia.

    VastaaPoista