keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Piraattipaitoja

Yarr vaan, työkuulumisia tällä kertaa! Puvustossa oli tarvetta sekä naisen että miehen merirosvopaidalle, joten tekaisin sellaiset. Nämä ovat äärettömän helppoja tehdä vanhoin, perinteisin menetelmin - paidat kasataan pääasiassa suorakaitaleista. Hankalin osa ensikertalaiselle oli salmiakin muotoinen kainalokiila, mutta seuraavat paidat menevätkin sitten rutiinilla kun sitä tuli muutaman kerran pyöriteltyä. Nämä ovat sopivia monenlaisiin rooleihin. Miehen paita käy myös aatelisherralle ja naisen paita oktoberfest-meininkeihin.

Miehen paidassa ainoat varsinaista kaavoitusta vaativat osat olivat hihahörhelöt sekä kaulus. Paita on olkasaumaton ja hihansaumat asettuvat mukavan alas. "Pyöriötä" on rypytetty hieman. En ole ihan tyytyväinen kauluksen ja pääntien muotoon, muokkaan niitä jos teen toisen paidan. Pääntiestä tuli liian laakea.


Naisen paidassa on pienet pussihihat ja laaja pääntie, jonka voi pudottaa hartioiden alle. Hihojen muoto on lähinnä raglanhihaa ja paidassa on kainalokiilat tuomassa lisäväljyyttä. Se on hauska joko korsetin kanssa: 


...tai ilman, jolloin helman voi sulloa hameen tai housujen sisään. 


Meillä on varastossa aika ihanaa, punamustaraidallista kangasta, joka suorastaan huutaa päästä merirosvovaatteeksi. Sen tuntu on vähän organzamainen, mutta se on paljon paksumpaa eikä näy läpi. Onneksi kesän hiljaisina hetkinä on aikaa suunnitteluun ja ompeluun.


2 kommenttia:

 1. Oiij~ merirosvopaidat ♥
  Oon aina tykänny noista hihoista! :D
  Vielä on to do-listalla merirosvoasu, etenkin se sellainen kunnon takki. Bootsitkin pitäis sit hankkia. :)

  Ihanaa todellakin tuo raitakangas! ♥

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon itsekin ihan hurahtanut merirosvojuttuihin! Sormet syyhyää kun tahdon aloittaa oman pukuni tekemisen :D Pakko tehdä kotiinkin tuollainen paita, tosin mustana.

   Poista