sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Haaveilua, osa 1

Blogini julkaisutahti tulee olemaan kesällä vielä vähän normaalia hitaampi, sillä nyt häät painavat päälle. Puvun valmistus venyi, sillä vannehameen tilaus vei aikansa ja on ollut pientä ongelmaa aikataulujen yhteensovittamisessa, teenhän 6-päiväistä työviikkoakin. Onneksi jäljellä on enää puvun helpoin ja nopein osuus, joka valmistuu varmasti parin viikon sisällä, ja häihin on vielä kaksi kuukautta aikaa. Kaiken huipuksi olen niin hyvä organisaattori ja aikatauluttaja, ettei morsiamella ole hätää käsissäni :D Voisin olla ammattikaaso, ei tämä hullumpaa ole. Oma kaasonmekkonikin asusteineen on oikein hyvässä mallissa, sen tekee parissa illassa valmiiksi. Päätin että viimeistelen sen vasta paria viikkoa ennen häitä, sillä tapanani on laihtua kesällä ja mekko tuntuu jo nyt vähän reilulta.
Ajattelin siis tehdä ompelupostauksia odotellessa pari hömppäpäivitystä, joissa latelen kiinnostuksenkohteitani, haaveita ja kaikkea, mistä ammennan inspiraatiota vaatteisiini. Näissä ei oikeastaan ole mitään tolkkua, ovatpahan vain asioita joista pidän. 

Pukuhistorialeffat 

No ne. Pukuhistoria on lähellä sydäntäni, ja valitsen usein katsomani leffat pukujen perusteella. "uu, onpa hienoja helmoja, ehkäpä katson tämän!" 

Sofia Coppola: Marie Antoinette. Yksi suosikeistani!

The Duchess. Tosi surullinen pätkä, mutta puvut ovat ihania!

Upea Cate Blanchett elokuvista Elizabeth ja Elizabeth: Golden Age.

Molière! Komedia, josta ei tragedian aineksiakaan puutu. Oikeastaan naisten puvut ovat aika hutaistuja (ei kunnon alushameita ja niissä on vetoketjut, eivät todellakaan sovi leffan ilmeeseen) mutta elokuvana suosittelen ehdottomasti!

Moll Flanders, yhden naisen selviytymistarina 1700-luvulla. Tämä kestää muistaakseni lähes neljä tuntia, mutta tylsää ei ehdi tulla :D

Breath of Scandal. Tämä 60-luvun elokuva sijoittuu 1900-luvun alkuun Wieniin. Autot oli jo keksitty, mutta puvut olivat vielä hienoja.
Punk 

Tämä on elämäntyylini. Mitä se oikeastaan on? Itselleni ehkä eniten sitä, että osaan pitää puoleni enkä pelkää olla sitä mitä olen. Unohtamatta sitä musiikkia ja tyyliäni, jonka kulmakivi on tietääkseni kaupungin korkein keesi (otan haasteita vastaan! Tällä hetkellä pituutta on 35cm eli saan näppärästi pyyhittyä pölyt katosta. Ei mikään maailman korkein todellakaan, mutta niin pitkä ettei kohta kädet riitä pystyttämiseen). Näytän todennäköisesti täysin naurettavalta muiden punkkien silmissä hörhelöineni, mutta se taitaakin olla jutun juju :D Jos haluan pukeutua rokokoomekkoon, minähän pukeudun enkä pyytele anteeksi yhdeltäkään tyylipoliisilta, jonka mielestä en tajua punkista mitään. Heitän vaan kermaleivoksella.
 Olen tässä vuosikausia himoinnut prätkärotsia johon voin tuskalla ja työllä hakata tuhatkunta niittiä. Harmi vaan, ettei sopivaa tule ikinä vastaan kirppareilla. Mutta ehkäpä rahalla sellaisen voi joskus ostaa nahkaliikkeestä. Ja kun on pitkään ehtinyt pyöritellä suunnitelmia päässäni, onkin rotsin teko sitten kiva aloittaa heti. Ne ovat siitä hienoja, ettei kahta ihan samanlaista ole! Bileet 

Neljännesvuosisata kilahti lasiin tällä viikolla. Sen kunniaksi pidän elokuussa kavereilleni kolmannet rokokoobileet, jotka ovat tällä kertaa myös naamiaiset. Koska rokokoo on aika hankala teema vieraille, pukeutumisensa teeman saa kukin valita itse. Kemuista ei tule kakkua ja karkkia puuttumaan, ja illan kuningatar heiluu taas puolimetrisissä strutsinsulissaan ja valtavassa panierissaan. Kuvia molemmista edellisistä bileistä, olkaa hyvät!

Japanin kieli ja muut maahan liittyvät jutut

Olen opiskellut japania muutaman kuukauden, sillä tarkoitus olisi matkustaa sinne viiden vuoden päästä. Nyt osaan hiraganat ja vähän kielioppia. Seuraavaksi opetettelen katakanat ja siirryn sitten kanjeihin. Oppimiseni on todella hidasta sillä muistamisen taitoni on heikentynyt niin, ettei välillä meinaa tulla mitään, mutta painan vaan sinnikkäästi eteenpäin. Oppimisvaikeuksissa on se hyvä puoli, että voi tosissaan olla ylpeä itsestään kun huomaa osaavansa lukea hiraganoilla kirjoitettua tekstiä, vaikkei vielä osaisikaan suomentaa sitä. Nykyaikana saa kivaa apua tietokoneesta ja IMEstä, kun voi kirjoittaa kana-merkkejä myös koneella. よし!Välillä sitä ihmettelee, että miksi on tällaisen urakan itselleen ottanut, mutta se tuntuu palkitsevalta ja on mukavaa ajanvietettä hiljaisiin hetkiin. En tiedä, onko kielestä mitään todella konkreettista hyötyä matkan lisäksi, mutta osaaminen tuskin haittaakaan tekee.

Odottelen Desuconia innolla. Pääsin mukaan aivan viime hetkellä, kun minulle tarjottiin lippua. Pakkohan se oli ostaa, vaikken alunperin aikonutkaan osallistua :D Muut kesähaaveeni festareineen kaikkineen nimittäin kariutuivat pienen talouskatastrofin takia (liikaa hammaslääkärilaskuja ja kissan eläinlääkäri, au), mutta tähän on onneksi varaa. Ja Desussa on tänä vuonna niin paljon hyvää ohjelmaa, että tahtoisin conin olevan kuusipäiväinen! Aion ehdottomasti mennä kuuntelemaan jotain verta ja suolenpätkiä-luentoa (siis kauhujuttuja mangassa ja animessa), kimonopajaan (siellä saa pukeutua kimonoon! Kuin siistiä! Jos näin isoille siis on kimonoja tarjolla, mutta ainakin pääsen katsomaan ja opettelemaan vierestä), seuraamaan Eurocosplay-kisoja, juomaan teetä ja seuraamaan niin monta luentoa kuin vain ehdin. Aiheet ovat todella mielenkiintoisia, en haluaisi jättää yhtään väliin. En cossaa nyt mitään, mutta ompelin uusia vaatteita joululahjakankaista. Jos rahatilanteeni kohenee syksyllä, voisin ehkäpä Frostbiteen tekaista jonkin cossin. Ruumiinrakenteeni vaan asettaa omat haasteensa, mutta ainakin voisin olla Muumien Mörkö :D Esther Blanchett Trinity Bloodista kiehtoo myös. Olen vähän suuruudenhullu ja renessanssikuningattaren puvussa olisi ainakin tekemistä, vaikkei hahmo todellakaan vastaakaan muotojani ja saan sitten rekallisen pyhää läskivihaa niskaani. Mutta ainakin asu olisi hyvin ommeltu, ellei minusta puvun kantajana voisi sanoa mitään positiivista :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti